Društvo

GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PENZIONERA – HITNO NAĆI LOKACIJU ZA GRADNJU STANOVA

Socio-humanitarni status penzionera goreći je problem te populacije, čulo se na godišnjoj Skupštini, održanoj danas. Predsjednici mjesnih udruženja složni su da treba insistirati u Opštini da se odredi lokacija za gradnju stanova za penzionere, uputi urgencija prema Savezu penzionera Crne Gore, Ministarstvu za socijalni rad i Fondu PIO CG, za kupovinu stanova od Fonda solidarnosti za stambenu izgradnju Crne Gore.

-Sumirajući urađeno tokom prethodne godine, dosta problema je riješeno, ali i dalje ostaju neriješena goruća pitanja.Prvenstveno, nominalna vrijednost penzije se nije promijenila, iako su bila dva povećanja, to je sve mizerija u odnosu na stalna poskupljenja struje, goriva…. A velika je brojka penzionera koji od svojih primanja izdržavaju  porodicu, djecu, unučad. Tako da se u tom planu slabo promijenilo, rekao je, predsjednik Udruženja penzionera Herceg Novi, Aleksandar Radulović, napominjući da je što se tiče stambene problematike, stanje kao i prije 30 godina,

-Jedino je sad na vidiku jedna lokacija u Herceg Novom, imajući u vidu da je uvojen Prostorni plan, sada neka obećanja postoje da se napokon i to riješi, naglasio je Radulović, ističući da 103 penzionera u Herceg Novom nemaju riješeno stambeno pitanje, a njih 31 je ozbiljno socijalno ugroženo.

Godišnjoj Skupštini penzionera  prisustvovala je i sekretarka za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić, koja je potvrdila da u Opštini intezivno rade na pronalaženju adekvatne lokacije za izgradnju stambene zgrade za penzionere.

Na godišnjoj Skupštini udruženja penzionera čulo se da će rukovodstvo nastaviti da inicira dobijanje slobodne stolice za penzionere u Skupštini opštine Herceg Novi i republičkoj skupštini. U Planu rada za tekuću godinu je i povećanje mjesta u odmarilištima na sjeveru za penzionere našeg grada. Da su penzioneri skromni potvrđuje podatak da su od skromnih sredstava opremili kompjuterima mjesna udruženja Bijela i Herceg Novi i riješili manji problem prostorija u Sutorini i Đenovićima.

Penzioneri su i ovom prilikom dali podršku zaposlenima u bolnici Meljine zalažući se za njen opstanak. Zadovoljni su  uslugama u Domu zdravlja, ali će razgovarati sa direktorom te ustanove oko skraćivanja čekanja na specijalističke preglede.

Udruženje penzionera Herceg Novi broji 6857 penzionera, od kojih njih 1178 prima penziju od 179 eura, a njih 3132 manju od 283 eura.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com