Društvo

GEOTEHNIČKA ISTRAŽIVANJA NA DIONICI PUTA RATIŠEVINA -MOJDEŽ U ZAVRŠNOJ FAZI

U lokalnoj upravi su spremni da raspišu tender za izvođača radova za rekonstrukciju dionice puta Ratiševina – Mojdež odmah po okončanju izrade projekta koja je povjerena Institutu za građevinsratsvo iz Podgorice. Riječ je o trasi koja se urušila početkom godine u dužini od 30-ak metara svega nekoliko mjeseci nakon što je završena sanacija puta u dužini od oko 1000 metara.

Po riječima dr Duška Lučića iz Instituta za građevinarstvo pri kraju su  geotehnička istraživanja.

– Nakon toga radi se geotehnički elaborat, njegova revizija, kako bi počeli izradu  projekta, koji će najvjerovatnije biti završen u drugoj polovini septembra-kazao je Lučić.

Kako nam je kazao sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević , opština će odmah po okočanju projekta raspisati tender za izbor izvođača radova.

-Kada bude završen projekat znaće se koliko će taj posao koštati a u zavisnosti od toga da li ćemo moći da raspišemo tender po ubrzanoj proceduri. Cilj nam je da sanaciju obavimo prije sezone kiša – kazao je Kovačević.

On je podsjetio i da je u funkciji alternativni put kroz Tijesni klanac koji je nedavno saniran i asfaltiran, te da je i na oštećenoj dionici puta Ratiševina – Mojdež u funkciji jedna kolovozna traka.

Podsjećamo, radovi na sanaciji puta Sušćepan-Ratiševina – Mojdež  počeli su u februaru 2017. godine, završeni su tokom ljeta. Posao, vrijedan oko 550. 000 eura povjeren je firmi „Krušo“.  Krajem prošle godine su se pojavile prve  pukotine na toj dionici, a u međuvremenu se proširile jer je put počeo da tone.  U februaru ove godine je nekoliko dana bio zatvoren za saobraćaj nakon čega je privremeno osposobljena jedna traka.  Institut za građevinarstvo je uradio izvještaj o izvršenoj reviziji glavnog projekta rekonstrukcije puta i tehničkoj kontroli izvedenih radova na klizištu.   Konstatovano je da su propusti u pripremi projekta, konkretno u projektnoj dokumentaciji u dijelu koji se odnosi na loše rješavanje pitanja odvođenja površinskih i podzemnih voda, bili glavni uzrok kasnijih deformacija, cijepanja i klizanja cjelokupne kolovozne konstrukcije.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com