Sport

FUDBALERI “ORJENA” – DIO LITIJE KROZ ZELENIKU I KUTE

Mladi fudbaleri „Orjena“, kluba koji baštini tradiciju dugu 95 godina, bili su dio litije koja je, na Vaskršnji ponedeljak, ophodila Zeleniku i Kute. Time su odali poštovanje još jednoj dugogodišnjoj tradiciji svog mjesta.

Članovi uprave kluba na čelu sa predsjednikom Kristijanom Markovićem, u saradnji sa djecom i roditeljima, priredili su trpezu sa posluženjem – kolačima, šaranim jajima i pićem, na kapiji i ulazu na stadion pored Opačice. Sačekali su litiju koju je predvodio mitropolit Amfilohije, a potom su mladi fudbaleri sa trenerom Rankom Međedovićem ponudili prisutne i vladiki Crnogorsko primorske mitropolije poželjeli ugodan boravak u njihovoj sredini.

Mitropolit je posle tracionalnog lomjenja jaja blagoslovio dječicu ovog kluba i zaželio im da postižu dobre rezultate na sportskom polju u Boki, Crnoj Gori ali i u regionu. Naglasio je da ne smiju da zaborave da budu dobri učenici u školi, poštuju svoje roditelje, učitelje i trenere ali da znaju ko su, što su i da ne dozvole da im niko nameće naučne i sportske dogme osim onih kojim se vaspitavaju u porodici.

Mladi fudbaleri su obećali da će poštovati tradiciju svog kluba čiji dres nose i tradiciju svojih roditelja i djedova, po čemu su Kuti, Zelenika i Herceg Novi prepoznatljivi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com