DruštvoIzdvojeno

FOTO PRIČA: VELIKO FINALE 50. PRAZNIKA MIMOZE!

Nižu se danas  završni  programi 50. Praznika mimoze. Kroz grad je prodefilovalo od trga podno Tore do Igala 17 karnevalskih grupa:

NVO “MAŠKARE” – HERCEG NOVI, koji su se predstavili maskom  “Satiri”,  “BANATSKI GRANIČARI” – BELA CRKVA, SRBIJA  u kojoj graničare prate  dame, odjevene u haljine sa kraja 19. i početka 20. vijeka, kakve su se nosile u visokim društvenim krugovima, “KARNEVAL PANČEVO – PRIJATELJI FESTIVALA” – PANČEVO, Srbija, nosili su masku  “Skeletoni”“MULEN RUŽ” – STRUMICA, MAKEDONIJA nazvali su  masku  “Korak naprijed” jer je kako poručuju vrijeme je za hrabrost i odlučnost. “DRAŠKE MAŠKARE” – RIJEKA, HRVATSKA   pokazala je kako izgleda “KAD SE ŠEVE ODUŠEVE”, a  grupa“ČIVIJAŠKI KARNEVAL ŠABAC” –  SRBIJA, uglavnom učenici škole primenjenih umetnosti donijeli su duh druge civilizacije, drugog kontinenta, Afrike, i poruku”HAKUNA MATATA” ILI ”NEMA PROBLEMA”…  Članice NVO “FIT WOMAN MONTENEGRO”, HERCEG NOVI  predstavile su “Fitnes stil 80-ih”, KARNEVALSKA UDRUGA BABANI – OMIŠALJ, HRVATSKA  karnevalsku masku “Happy bunny”- “Veseli zeka”  a PLESNI KLUB “PAGANINI” LJUBUŠKE MAŽORETKINJE, BIH  odgovorio je na temu„MAČAK U ČIZMAMA” – “POOS IN BOOTS.  Grupa S.Š. “JANE SANDANSKI” – STRUMICA, MAKEDONIJA  odabrala je za nastup u Novom koreografiju “Ples života” a  “FEŠTAĐUNI” – BUDVA, CRNA GORA osmislili su masku “IZVOR ŽIVOTA”  Sunce i četiri godišnja doba.  KARNEVALSKA UDRUGA BABANI – OMIŠALJ, HRVATSKA stigla je s  karnevalskom maskom j“Fantazi” a članovi  NVU “MAŠKARADA” – TIVAT, CRNA GORA  predstavili su se  maskom “ŠTRUMPFOVI”. Kotorske “KOSMOPOLITANKE” – CRNA GORA  pozvale su na„Egzotično putovanje“ a učenici SŠ “NIKOLA KAREV” – STRUMICA, MAKEDONIJA predstavili „Vesele marionete“. “RAKOVIČKE LUDE” – BEOGRAD, Srbija  odabrali su za nastup u Novomemasku “Lude šoljice”. Šarena, vesela, duga, razigrana kolona koja je vijugala novskom ulicom bila je ljepša sa “Rajskim pticama”  našeg  KSC “DIANO”  

PRIJEM

U 16 sati za delegate  Federacije evropskih karnevalskih gradova  organizovan je prijem kod predsjednika Herceg NovogStevana Katića. koji se nakon što su gostima uručena priznanja 50. Praznika mimoze i sam pridružio veseloj povorci.

SPALJEN MITO KOVERTIĆ

Na plaži “La Bamba” suđen je i osuđen krnevo Mito Kovertić – svemu lošem  između dva Praznika glavni krivac.  U ulogama sudije, branioca, tužioca- glumci Hercegnovskog pozorišta po zamisli Đorđa Stanojlovića.  Presuda je izvršena – vatrenim strijelama.

I CECA U FINALU!

Prije nego što je počeo koncert  balkanske folk zvijezde Cece  Ražnatović publiku koja je preplavila   Igalo zabavljali su  DJ-ejevi. Ceca je potom pozdravila Novljane i goste iz bivših jugoslovenskih republika, srećna, kako je rekla što obaraju rekored po broju publike u Herceg Novom.

Od prvih numera “Vazduh koji dišem” i “Beograd” publika je zapjevala, a ni dobri poznavaoci prilika i ovakvih dogažaja ne mogu da procijene koliko je Cecinih fanova na završnom koncertu 50.Praznika mimoze.

Najčešći komentar je – ovakva posjeta  se ne pamti.

Jubilarni novski festival  ovim koncertom završava a  utisak koji ćemo podijeliti je da je programa, fešti, radosti, kulturnih i sportskih sadržaja  bilo za sve.

 

 

 

 

 

 

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com