Društvo

FOTO PRIČA: DRUGA STRANA  LJETA

Niko pa ni mi ne želimo da fotografije poput ovih koje su u našu redakciju poslali proteklih dana mještani i gosti budu obilježje hercegnovskovskog ljeta. Isto tako niko ne bi trebalo da krivi isključivo one čiji je posao da održavaju grad čistim, brinu o javnom redu i  opštinskim odlukama, reciomo o zabrani saobraćaja ili vremenu za odlaganje otpada.

Primjedbe naših sugrađana o prepunim kontejnerima oko kojih se širi neprijatan miris dobili smo iz skoro svakog dijela opštine. Iz Bijele su  reagovali zbog nepoštvanja odluke o zabrani saobraćaja, zadimljavanju protiv komaraca i pražnjenju kontejnera u vrijeme kad je šetalište puno. Samo jedan od komentara koji smo dobili bio je – uz naplatu boravišne takse dijelite i gas maske jer je ovo strašno.

Nadležni za ove probleme svakako su  najodgovorniji ali dodgovornost pripada i nama. Oni koji o svemu ovome treba da brinu jer je to njihov posao snose dio  krivice, ali dio krivice je i naš.

Rješenje je jedino da SVI i ZAJEDNO brinemo o tome da nam grad bude uredan koliko je lijep, a javni red poštovan onoliko koliko poštujemo red u svojim kućama.  Dok tako ne budemo radili da je na svakog građanina i gosta po jedan čistač i jedna osoba zadužena za kontrolu bilo bi očigledno malo.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com