Sport

FK OBILIĆ I SPORTSKI CENTAR IGALO USPJEŠNO REALIZOVALI SEMINAR U IGALU

Fudbalski klub „Obilić Herceg Novi“ je kao višegodišnji učesnik u projektu “Football Zajedno”, u zajedničkoj saradnji sa Sportskim centrom Igalo, ovog vikenda uspješno realizovao seminar i radionice za trenere, koje organizuje Ferplej Inicijativa čije je sjedište u Beču, zajedno sa Fudbalskim Savezima Srbije, BiH i Crne Gore.
Sportski centar Igalo je ugostio sve učesnike seminara i u svojim prostorijama omogućio da se seminar i radionice održe, dok je FK „Obilić Herceg Novi“ pružio medijsku podršku, ali i sa svojim članovima aktivno učestvovao u obuci.

Na jučerašnjem otvaranju seminara, uvodnu riječ imali su David Hudelist ispred VIDC – Ferplej Inicijative i Benjamin Dragolj ispred BAAP BiH koji su prisutne bliže upoznali sa projektom „Football Zajedno“ i koji su ciljevi ovog seminara.

Nakon njih prisutnima se obratio Radovan Ralević direktor Sportskog centra Igalo, koji je iskazao zadovoljstvo, što su Herceg Novi i Sportski Centar Igalo dobili priliku da budu domaćini ovog događaja. Takođe, kao višegodišnji trener u ženskom fudbalu u FК „Obilić Herceg Novi“ istakao je, koji su to problemi sa kojima se susrećemo na našim prostorima kada je riječ o ravnopravnom učestvovanju djevojčica u fudbalu, i naveo dosadašnje aktivnosti Kluba.

Podsetimo se, u prethodnim godinama FК „Obilić Herceg Novi“ je tri godine učestvovao u sklopu „Football Action Week“, dvije godine je učestvovao na ženskom fudbalskom festivalu u Beču, zatim bio domaćin „Football Zajedno – Mini Van“ ture, učestvovao na brojnim turnirima koje je organizovao BAAP, kao i učestvovao na seminaru održanog prošlog proljeća u Sarajevu, BiH.

Prisutnima su se obratili ispred Fudbalskog Saveza Srbije, gospođica Tamara Tomović, zatim predstavnik BAAP-a za Crnu Goru gospodin Draško Braunović, ispred NVO „Atina“ Marija Cvejić i Zorana Parezanović i ispred Inicijative Mladih za ljudska prava BiH riječ je imao Ali Mahmutćehajić. Nakon njih, prisutnima se obratio ispred Fudbalskog Saveza Crne Gore, gospodin Amil Gerina, i završna riječ je data ispred Fudbalskog Saveza Irske, gospodinu Desu Tomlinsonu.
Seminar je edukativnog karaktera i ima za cilj promovisanje jednakosti i nedikriminacije. Fudbal kao sport se koristi kao najbolji medij da se željena poruka prenese na sve aktere, odnosno kao medij za interkulturalni dijalog pomoću kojeg se promovišu ljudska prava i socijalna uključenost. Fokus je na osnaživanju grupa u nepovoljnom položaju i jačanju ravnopravnog učešća djevojaka i žena u i kroz fudbal. Ove aktivnosti se organizuju zajedno sa BAAP-om (Balkan Alpe Adria Projekat).

Ovaj seminar i radionica namenjeni su trenerima, ali i nastavnicima, omladinskim radnicima i voditeljima radionica za mlade. Cilj obuke je da se pruže temeljna znanja i vještine koje se lako kasnije mogu implementirati u okviru svojih redovnih aktivnosti u radu sa djecom.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com