Društvo

FIZIOTERAPEUTI NEZADOVOLJNI STATUSOM, ZALAŽU SE ZA ZAŠTITU PROFESIJE

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore nije zadovoljno koliko korisnici usluga i ostali zdravstveni radnici prepoznaju i cijene njihov posao. Ističu da je njihova profesija i dalje neregulisana u Crnoj Gori, te očekuju da će sa Komorom fizioterapeuta unaprediti položaj.

Predsjednik Udruženja Krsto Kovačević ocijenio je da je vrlo bitna aktivnost koja će se prvi put primijeniti u Crnoj Gori, a čiji je cilj da zaštiti školovane, odnosno kvalifikovane fizioterapeute od nelojalne konkurencije, kao i da zaštiti pacijenta.

-Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u porastu je broj nezaposlenih fizioterapeuta. U odnosu na broj stanovnika Crne Gore, a u skladu sa EU standardom-jedan fizioterapeut na 1.100 osoba, u našoj državi imamo dovoljan broj fizioterapeuta, ali svi nisu u radnom odnosu i nisu adekvatno raspoređeni, kazao je Kovačević.

Udruženje je osnovano je 20. aprila 2013. godine sa ciljem da se zaštite interese i položaj fizioterapeuta. Dio su Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju i okupljaju 278 redovnih članova.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com