DruštvoIzdvojeno

FINANSIJSKA PROCJENA ŠTETE NA OBJEKTIMA BOLNICE NAKON OBILASKA EKIPE IZ ATLAS GRUPE

U Opštoj bolnica Meljine danas očekuju dolazak ekipe koju je angažovala Atlas grupa, a koja će dati finansijsku procjenu štete nastale na objektima tokom nevremena koje je zahvatilo Herceg Novi.

Kompletna oprema iz interne ambulante je izmještena, a najurgentnija je sanacija krova na tom dijelu, kazala je dr Olivera Elez izvršna direktorica bolnica.

-Oštećenja su značajna, naročito na internoj ambulanti i funkcionalnoj kardiološkoj dijagnostici, krov je odnijet, tako da je sprat neupotrebljiv. Zbog prodora vode smo morali da izvučemo svu aparaturu, ambulantni rad i dijagnostika nam je tu trenutno nemoguća. To se mora rješavati jer nam je ispod rendgenološko odjeljenje, ima najava za kišu pa se bojim da će propustiti na donji sprat. Stakla su na mnogim djelovima popucala, na odjeljenju za fizikalnu medicinu, po restoranu, malom bazenu, u jednoj sobi. To je nešto što se najbezbolnije može rješiti zastakljenjem. Na tehničkom bloku, odnijelo je krov nad kotlovnicom, faktički je stigao na parking preko puta bolnice i na tom bloku na svim djelovima su staklene površine jako oštećene. Dva, tri krova su još oštećena ali to je u manjoj mjeri. Dio nad  Barokomorom smo dijelom sanirali, ali ima i nad arhivom i na rendgenu gdje bukvalno fali pola krova, kazala je dr Elez.

Kompletno osoblje bilo je angažovano tokom vikenda, a danas je redovan radni dan.

-Radnici sa tehničkog bloka pomažu ekipama Čistoće da se park gdje je skupljeno zelenilo transportuje dalje, kao i šut i staklo.

Kako je dr Elez istakla iz Opštine Herceg Novi su dobili obećanje da će pomoći i snositi dio troškova sanacije zastakljenja.

-Dobili smo obećanje da će ono što je urgentno popraviti, vidjećemo danas kada dođe ekipa iz Atlas grupe. Oni su zvanično još uvijek vlasnici dok se sudski proces ne završi. Finansijska situacija je veoma teška, nadamo se da ćemo uspostaviti poredak u organizacionom smislu, kazala je dr Elez.

Uprkos veoma posvećenom radu u najhumanijem zanimanju a to je spašavanje ljudskih života, pa i otklanjanju posledica nevremena i osposobljavanju prostorija za brigu o pacijentima, uprkos istini da entuzijazam svakog čovjeka ima granice, osoblje bolnice i dalje predano radi premda im plate kasne više mjeseci.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com