Društvo

FILM „VI IDITE, JA NEĆU“: ZNAK SJEĆANJA NA NATO BOMBARDOVANJE I POGROM SRPSKOG I NEALBANSKOG  STANOVNIŠTVA  NA KOSMETU

Predstavnici Opštine i građani Herceg Novog prisustvovali su juče centralnom obilježavanju dvadesete godišnjice od početka NATO bombardovanja nekadašnje Savezne republike Jugoslavije koje je organizovano u Tivtu, u manastiru Svetog arhanđela Mihaila na Prevlaci.

U spomen na žrtve u nebo je poletjelo dvadeset bijelih golubova, a toliko bijelih ruža položeno je u more. Za 11 nedelja, koliko je bombarodvanje trajalo, prema nezvaničnim izvorima poginulo je u SRJ  2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca. U organizaciji skupa sarađivali su  NVO Miholjski zbor, Bratstvo pravoslavne omladine Crne Gore, Besmrtni puk Crne Gore i Veterani 63. padobranske brigade  nekadašnje Vojske Jugoslavije. Priređen je i prigodan kulturno umjetnički program

U ime Opštine prisustvovali su potpredsjednik opštine Miloš Konjević, glavni administrator Nenad Đorđević i sekretarka Sekretarijata za kulturu Ana Zambelić Pištalo.

-To su neka vremena koja su iza nas, ali ne smijemo nikada zaboraviti šta nam se desilo, kaže Konjević i dodaje  da su predstavnici hercegnovske opštine kao i svi okupljeni na Miholjsoj Prevlaci  odali  počast  svim žrtvama bombardovanja.

Obilježavanje dvadesete godišnjice od početka NATO agresije na SRJ ali i  15 godina od pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije, povod je da humanitarna organizacija Srbi za Srbe večeras u Dvorani „Park“ organizuje projekciju filma „Vi idite, ja neću“ reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan. Sredstva prikupljena prilozima gledalaca biće iskorišćena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Fotografija: viber grupa Parohija

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com