Turizam

FEŠTU OD MIMOZE, RIBE I VINA NEĆE OMESTI KIŠA

U Mjesnoj zajednici Baošić  spremni su za sutrašnju  Feštu od mimoze, ribe i vina koja se tradicionalno održava prve subote u februaru,  u okviru Praznika Mimoze.

Pučke svečanosti sutra na Rivijeri će početi povorkom mažoretki, tromobnjera , muzike,  koja će se oko 10 časova okupiti u Kumboru , proći kroz Đenoviće  i  oko 11 časova stići u Baošić, gdje će uz nastup klapa i mediteranski melos biti održan centralni program pred Domom kulture . Na 12 vatri vrijedne domaćice će od ranog jutra pržiti ribu , točiće se vino i pivo.

– Oko stotinu žena i mještana je uključeno u organizaciju fešte. Spremljene su dovoljne količine, ribe vina i piva. Dijeliće se grančice mimoza.  Feštu od mimoze, ribe i vina neće  omesti ni kiša, kao što je nije omela ni prethodnih godina. Sa ove svečanosti je prije 49. godine i potekao Praznik žutom cvijetu u čast, napomenuo je predsjednik MZ Baošić Mitar Krivokapić.

Pozivaju građane i goste da im se u što većem broju  pridruže i obećavaju dobar provod.

Zbog nesmetanog odvijanja Fešte sutra će biti izmjenjen režim saobraćaja na priobalnom putu na rivijeri. Saobraćaj će biti zabranjen od 10:15 časova kroz naselja Kumbor, Đenovići, Baošići i Bijela, od raskrsnice sa jardanskom magistralom u Kumboru do Doma kulture u Bijeloj.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com