Društvo

“FESTIVAL ZDRAVOG ŽIVOTA” OD SUTRA U PARKU “BOKA”

„Festival zdravog života“ biće otvoren sutra (27.04.) u 9 sati u parku „Boka“ i trajaće do nedelje veče (29.04.). Organizator je domaćinstvo „Pčelarstvo Radman“, a podršku su pružili Opština i Turistička organizacija Herceg Novi.

U parku Boka predstaviće se 40- tak izlagača, a cilj je pokazati i upoznati posjetioce sa zdravim načinom života, ističe u ime organizatora Julka Krivokapić.

-To je naš program – zdrav život i zdrava hrana, da se na tržištu što više plasira seoski proizvod. Uz to biće izložene i rukotvorine, sve su to produkti starih zanata. Drago mi je što smo ovaj put okupili veliki broj proizvođača iz Herceg Novog, a to je moj krajnji cilj da svi mi budemo zajedno, bez želje za diskriminacijom, ali najbitnije je da u Herceg Novom nastupaju ljudi iz našeg grada. To je naše lice, naš rad i trud, mi smo domaći žitelji i drugačije je nemoguće doći do izražaja, istakla je Krivokapić.

Uz Novljane, na sajmu će biti Agrarni fond iz Trebinja koji su pobratimi sa našim gradom. 

-Tu su i drugi proizvođači iz Trebinja ali i Nikšića, Podgorice, Bara, Ulcinja. Oni su naši prijatelji koji rado dođu na sajmove u ovom lijepom gradu. Biće postavljeno i pet humanitarnih stolova gdje će se naše NVO predstaviti kroz svoje programe. Svaka od njih radiće za svoju organizaciju i pomagati nekog kome su ranije namjenili pomoć. Ovog puta ne radimo tematski mada možemo ako je nekom potrebno, jer ne bi nam bilo prvi put, kazala je Krivokapić.

Sutra i u subotu posjetioce Festivala očekuje bogat kulturno-umjetnički program.

-U prijepodnevnom terminu sutra će sa nama biti djeca iz OŠ „Dašo Pavičić“ i iz vrtića „Naša radost“ u Igalu, a u popodnevnom terminu od 16 do 20 pripremamo takođe raznovrstan program sa brojnim učesnicima i gostima. Potom nastavljamo u subotu ujutro od 9 sati, a nove nastupe planiramo i za popodne. To su sve naša djeca, dođite da se družimo i da ih podržimo u tome što rade, pozivaju organizatori.

Uz Opštinu i TO Herceg Novi, ovog puta dobili su podršku i od kompanija „Val Gojković“, „Zeta Trade“ i NVO „Nova šanasa u Novom“. Poseban program planiraju za mlade pa će im pokazati kako se prave voćni sokovi i salate, te kako je najbolje i najzdravije koristiti namirnice.

Radno vrijeme sajma je od 9 do 20 časova.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com