DruštvoTurizam

FEŠTA U BIJELOJ: DOBRE VIBRACIJE I SA PRAZNIM MREŽAMA

Trombonjeri, male mažoretke i grupa Stari kapen sinoć su u Bijeloj uljepšali  četvrtu ljetnju feštu  i ageravanje. Premda  u mreži nije bilo ribe, gostima i mještanima nije nedostajalo dobre atmosfere, a uživali su i u prženoj srdeli koju su umješne domaćice iz Baošića pripremile. Bogate porcije, često dopunjavane, gosti su zalili vinom.

-Drugo ageravanje pokazalo se, po mom i mišljenju mnogih, kao jedno od boljih dešavanja u cijeloj hercegnovskoj opštini. Nije bilo ribe, nije valjda doba za mreže,  ali ispržene je bilo dosta. Od ulova za turiste je interesantnije da vide kako se to radi, rekao nam je predsjednik Mjesne zajednice Vladimir Zloković zadovoljan što je i pretposljednja noć avgusta okupila brojne turiste.

-Ovo je pun pogodak za 30. septembar. Još ima domaćih turista, hoteli su puni. Stranci ne znaju da pjevaju sa Starim kapetanom, ali zato dobro plešu. Svi su srećni. Vidim da uživaju u ribi i vinu, komentarisao je Zloković.

Odjekivale su zalivom dobre vibracije sa rive. Iz Mjesne zajednice obećavaju da će i u septembru animirati goste i mještane.

-Nema stajanja.  Do polovine septembra  organizovaćemo  bazar na kojem će poljoprivrednici iznijeti svoje proizvode, ali će na štandovima biti  slanih i slatkih delicija, obećao je Zloković.

I najavljena, kao i prethodne četiri fešte organizovane su uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi.

Fotografije: FB

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com