Društvo

FEŠTA NA ŠKVERU JAČA OD KIŠE

Dobrom se pokazala odluka organizatora Praznika mimoze da ne odlažu programe planirane za danas, pa je uz nešto manje posjetilaca nego što je očekivano fešta na Škveru ipak realizovana u dobroj atmosferi.  Prisustvovali  su i predstavnici  ambasada, konzulata i državnih institucija iz regiona, a  nakon prijema koji je za njih priređen u hercegnovskoj  Opštini. Oni će biti gosti  i na maskenbalu u hotelu Palmon bay u Igalu.

Danas je na tri punkta na Škveru, posluženo  300 kg ribe, 300 litara vina, a bilo je i lozove rakije i suvih smokava. U programu su nastupili Gradska muzika Herceg Novi, Mjesna muzika Đenovići, ansambl „Stari kapetan“ i klapa „Kastel Novo“ . Klovnovi su animirali goste i dijelili  mimoz.

Vd direktora JUK „Herceg Fest“ Stevan Koprivica kazao je da su  insistirali da se uprkos nevremenu  manifestacija održi, jer je i svako prolongiranje neizvjesno, a mi smo u Novom, na Mediteranu i sa kišom  treba računati.

Koprivica je komentarisao i da se u jednom trenutku sve pretvorilo u  atrakciju, raskošna šarena povorka sa jedne i nebo od olova sa druge strane, bila je izuzetno zanimljiva slika. Fešta je održana kako smo i planirali, a  na radost Novljana, njihovih gostiju i prisutnih predstavnika diplomatskog kora, kazao je Koprivica.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com