Sport

DŽUDO – NIKOLINA KOKOT BRONZANA NA TURNIRU U BUGARSKOJ

Članovi Džudo kluba “Igalo” učestvovali su proteklog vikenda na 4. Međunarodnom džudo turniru “Ilinden Open” u Sofiji. Na ovom takmičenju u glavnom gradu Bugarske, učešće je uzelo 760 takmičara iz Bugarske, Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Izraela, Španije, Srbije, Grcke i džudisti Igala, kao jedini predstavnici iz Crne Gore.

Od pet takmičara, Nikolina Kokot je u konkurenciji takmičarki do 25kg osvojila bronzanu medalju, dok su Mitar Kokot i Vukašin Vujović zauzeli peto mjesto.

Drugi dio ekipe Džk “Igalo” nastupio je na turniru na Cetinju, gdje je Marijana Stoiljković u kategoriji do 30 kg osvojila je zlato, dok je u starijoj uzrasnoj kategoriji bila treća.

– Dug put do Sofije učinio je svoje ali ja sam zadovoljna nastupom u glavnom gradu Bugarske. Bilo je i pobjeda i poraza, konkurencija izuzetno jaka, sa po dvadesetak mališana u jednoj kategoriji. Ovo je veliko iskustvo za sve nas. Do kraja takmičarske sezone ostala su nam još tri takmičenja, zatim slijedi odmor, rekla je  Katarina Mustur.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com