DruštvoUncategorized

DVIJE ŽRTVE POMORSKE NESREĆE U ZALIVU TRAŠTE

Dvije osobe  stradale su u pomorskoj nesreći koja se danas oko 12 sati dogodila na moru, oko 8 milja jugoistočno od uvale Oblatna u zalivu Trašte. Iz za sada neutvrđenih razloga, došlo je do sudara jahte „Flipper“ pod britanskom zastavom i i poljske  „Karukera“.  Dva lica su podlegla povredama, a 12 lica, odnosno sedmoro djece i petoro odraslih je uspjelo da se spasi,  potvrdio je našem radiju  direktor Uprave pomorske sigurnosti iz Bara Safet Kočan.

– Jedrilica i jahta su sada, zajedno sa inspektorima sigurnosti i bezbjednosti  Kotor, Uprave pomorske sigurnosti i plovnom jedinicom regionalnog centra Granične policije jug dovedene do luke Zelenika. U akciji spašavanja i pružanja pomoći učestvovao je helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i privatna firma Banićevića iz Zelenike –kazao je Kočan.

Kako je došlo do nesereće utvrdiće zvanični istražni organi, a po riječima Kočana, na lice mjesta će doći nacionalni istražitelj, zajedno sa predstavnicima tužilaštva koje je nadležno za taj dio.

Nenad Banićević, koji je učestvovao u spasavanju na licu mjesta je, kako navodi, zatekao tri objekta, motornu jahtu i dvije jedrilice, od kojih je jedna  pomagala unesrećenima.

-Dvije osobe su bile u moru, muškarac i žena. Oni su na licu mjesta podlegli povredama, nije im se mogla ukazati pomoć. Na jedričici, koja je najvjerovatnije bila u čarteru, zadesila se familija, muž, žena  sa petoro djece, a na jahti je bio vlasnik sa porodicom i  skiperom koji je vozio iz Bara. Jedrilica je udarena s lijeve strane i skiper koji je vozio i žena koja je sjedila pored njega su naprosto izbačeni u more – kazao je Banićević.

On navodi i da se učesnici nesreće nisu najvjerovatnije  na vrijeme vidjeli i da nije bila dobra procjena.

-Pomorsko pravilo je da se sve što je na jedra izbjegava, izgleda da nije bila dobra procjena-kazao je Banićević.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com