Društvo

DVIJE PONUDE ZA IZVOĐAČA RADOVA NA SPAJANJU NOVOG NA REGIONALNI VODOVODNI SISTEM

Dvije ponude stigle su  na  tender koji je raspisalo JP Regionalni vodovod za Crnogorsko primorje za spajanje Herceg Novog na taj sistem. Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić kaže da su ponude otvorene 7. maja, a  Komisija za vrednovanje ponuda, prema njegovim riječima, trebalo bi da u najkraćem mogućem roku ocjeni njihovu ispravnost  nakon čega slijedi i odluka o izboru najpovoljnije. Sledeći korak trebalo bi da bude konačno potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačem.

– Početak izgradnje nedostajućih 3,2 km mogli bi da planiramo odmah nakon završetka ljetnje turističke sezone. Rok za završetak građevinskih radova je četiri do pet mjeseci i tada bi konačno Herceg Novi kao šesta primorska opština, direktno bila spojena na regionalni vodovodni sistem-kazao je Jevrić.

Dok traje procedura,  kaže,  ne bi pominjao imena firmi koje su dostavile ponudu ali očekuje da su ispravne, kako bi mogli da okončaju posao spajanja Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdjevanja.

– Prethodna dva tendera su bila neuspješna upravo zbog zahtjevnih procedura koje su ponuđači morali da ispune kao i zbog određenih grešaka u dostavljenoj dokumentaciji. Nadam se da će treći tender biti srećan i da ćemo donijeti odluku o najpovoljnijem ponuđaču sa kojim ćemo potpisati ugovor, čime bi se završila prva faza izgradnje regionalnog vodovoda na Crnogorskom primorju- kazao je Jevrić.

Za ovaj projekat  Regionalni vodovod je do sada izdvojio 400.000 eura  sopstvenih prihoda. Ta suma uložena je   za izradu glavnog projekta i sanaciju dijela cjevovoda kroz tivatsku opštinu.

-Uložili smo i 31.000 eura za rekonstrukciju pumpne stanice Plavda kojom upravlja tivatski Vodovod u cilju obezbjeđenja većeg kvaliteta vode koju dobijaju iz tog izvorišta mještani Tivta ali i potrošači na hercegnovskoj rivijeri- objasnio je Jevrić.

Cijeli projekat će koštati oko dva miliona eura, dok  sami građevinski radovi koji su predmet tendera, iznose  1. 650.000 eura.

Po spajanju na Regionalni vodovod Herceg Novi  bi imao dodatnih 200l/s vode  od čega bi 70 l/s bilo za Lušticu a ostatak za grad uključujući novi kompleks Portonovi u Kumboru.

DOGOVOR SA NOVSKIM VODOVODOM

Sa predstavnicima hercegnovskog Vodovoda, informiše Jevrić,  imaće uskoro sastanak kako bi riješili nedoumice oko preuzimanja vode tokom ljeta.

– Mi smo upućeni jedni na druge i nemamo prava da ostavljamo građane bez vode. Regionalni vodovod je bio spreman i da dostavi vodu Herceg Novom tokom četiri dana restrikcija, kada je obustavljen dotok sa Plata. Nadamo se da će uskoro doći do sastanaka i da ukoliko ima nekih dilema kod menadžmenta hercegnovskog Vodovoda  da ćemo ih uspješno riješiti i nastaviti dobru saradnju koju imamo proteklih tri, četiri godine- kazao je Jevrić.

Podsjećamo nedavno je direktorica Vodovoda Olivera Doklestić tražila  da se za opštinu Herceg Novi  reviduje odluka o isporuci vode iz regionalnog sistema iako je ona jedinstvena za sve primorske opštine. Doklestić je navela da su potrebe Herceg Novog za eksternom vodom jedino u periodu špica sezone, najviše mjesec i po, te smatra da nije dobro da ih bilo ko uslovljava dodatnim količinama. Lani je iz Regionalnog vodovoda stizalo oko 50l/s, a Doklestić smatra da je 30 dovoljno i to u periodu najveće potrošnje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com