DruštvoIzdvojeno

DVIJE HUMANITARNE AKCIJE U TOKU U OŠ “DAŠO PAVIČIĆ”

Vrijeme je darivanja i praznika, a po lijepoj tradiciji u Osnovnoj školi „Dašo Pavičić“ u toku su dvije humanitarne akcije. Prikupljenim poklonima obradovaće štićenike Dječijeg doma „Mladost“ i učenike škole u Vraćenovićima.

„Slatkiš za osmjeh“ akcija je u kojoj učestvuju učenici od IV do IX razreda i nastavno osoblje, a namjenjena je djeci u Dječijem domu u Bijeloj i njihovom osmjehu, kazala je koordinatorka akcije, profesorica biologije Milica Kovačević.

-Akcija je počela 10. decembra, odziv učenika je izuzetno veliki. Uručenje novogodišnjih paketića upriličićemo, kao i obično na Dan otvorenih vrata Dječijeg doma „Mladost“, a to je ove godine u petak 21. decembra. Tog dana djeca su izuzetno srećna i zadovoljna i vidimo osmjeh na njihovim licima, što nam je i osnovni cilj, kazala je profesorica Kovačević.

Druga akcija „Spojimo ruke u kolo“, takođe se godinama organizuje u školi na Toploj, i predstavlja sklapanje novih prijateljstava sa manjim seoskim školama. Koordinator je pedagogica škole Nedjeljka Stojanović Stanojlović, kazala je profesorica Kovačević.

-U ponedeljak 24. decembra posjetićemo Osnovnu školu „Jovan Gnjatović“ u Vraćenovićima, koju pohađa 26 učenika od I do IX razreda. Pripremamo im novogodišnje paketiće koje smo prikupili akcijom u koju su uključena sva odjeljenja u školi. Koleginice zajedno sa djecom od I do IX razreda pripremaju poklone za naše nove prijatelje, kazala je profesorica Kovačević.

Foto: arhiva osdpavicic

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com