Društvo

DVADESET LOKALA POSTAVILO LIMITATORE BUKE

Pripadnici Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora pojačali su kontrole rada ugostiteljskih objekata, dozvola za izvođenje muzičkog programa.  Herceg Novi je prvi grad u Crnoj Gori koji započinje ovu praksu mjerenja buke uz obavezu vlasnika objekata za ugradnju limitatora.

Prema riječima načelnice Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marije Andrić, evidentirano je dvadesetak  ugostiteljskih objekata na Šetalištu i centru grada,  koji su postavili limitatorebuke što je   preduslov za dobijanje dozvole za izvođenje muzičkog programa:

– Uređaji za mjerenje buke  su ugrađeni u lokalima: Rafaelo, Lobelia, La Bamba, Twins, Al posto giusto,Gazela, Posejdon,  u pivnici, Hungest hotel Sun resort na Toploj,  Stanica i Jadran na Škveru, kao i u drugim ugostiteljskim objektima, u kojima se izvode ili emituju muzički programi, navela je Andrić.

Prema Pravilniku o graničnim vrijednostima buke, dozvoljena granica nivoa zvuka je 65 decibela (dB) plus – minus tri dB oscilacije.

– U dosadašnjim kontrolama komunalnih policajaca, jedini objekat u kojem je došlo do  prekoračenja dozvoljenog nivoa buke je ugostiteljski objekat i plažni bar„Bolivar“ u Igalu , koji ne posjeduje odobrenje za izvođenje muzičkih programa. U više navrata je bio kontrolisan  i prethodno su ga opomenuli. S obzirom da su se oglušili o opomene, izdata su rješenja o prekršaju. Kazne su 1.000 eura za pravno i odgovorno lice za neposjedovanje odobrenja o izvođenju muzičkog programa.  I najveći broj prijava građana na buku se odnosio na ovaj objekat, objasnila je Andrić.

Izvođenje muzičkog programa u objektima i baštama  je dozvoljeno do jedan sat poslije ponoći.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com