Sport

DRŽAVNO PRVENSTVO U PLIVANJU – VELIKI BROJ MEDALJA I REKORDA ZA JADRANAŠE

Državno prvenstvo Crne Gore u plivanju, koje je održano proteklog vikenda u Igalu, plivačima “Jadran Carine” donijelo je čak 152 medalje. Umijeće plivanja, koje su naučili od trenera Adrović Seada i Milice Ćorović, u bazen je pokazalo 24 Jadranova plivača i plivačice. Jadranaši su ekipno zauzeli drugo mjesto, a plivačice Jadrana bile su najbolje u ženskoj konkurenciji. 

Plivanje je oduvijek donosilo posebnu radost i ponos za Jadran, a to su ovoga puta učinile sjajne mlađe pionirke oborivši državne rekorde.

-Posebno ističemo rezultat štafete za mlađe pionirke u sastavu Bulajić Vjera, Živanović Lara, Marić Jelena i Cvjetičanin Mina, koje su u trkama štafeta 4×50 mješovito sa vremenom 03:05,44 i 4×50 slobodno sa vremenom 02:39,65 oborile državne rekorde, naglasili su ponosno treneri Jadrana.

Antunović Anđela proglašena je za najbolju plivačicu prvenstva u omladinskoj i apsolutnoj konkurenciji. Ona je  ostvarila vrijeme na 100 slobodno 01:01,07.

-Zadovoljni smo, uvijek može bolje. Neka djeca su bila bolesna, a neka su učestvovala prvi put pa je i trema učinila svoje. Djevojčice su dale sve od sebe. Organizacija prvenstva bila je na vrhunskom nivou. Sve je funkcionisalo super, elektronska mjerenja, semafor,sve. kazala je trenerica Milica Ćorović.

Upornost, rad i trud  trenera Milice Ćorović i Seada Adrovića donijela su Jadranašima 66 zlatnih medalja ( 46 djevojčice i 20 dječaci ). Jadranovi mališani osvojili su i 55 srebrnih medalja ( 43 djevojčice i 12 dječaci). Svaka medalja ima svoj poseban značaj, pa su tako najmlađi, a najslađi Novljani nagrađeni i sa 31 bronzanom medaljom ( 27 djevojke i četiri dječaci).

Za Jadran su nastupile u ženskoj kategoriji:Antunović Anđela, Bošković Ljubica, Jovanović Anđela, Vico Anastasija, Cvjetičanin Mina, Jovanović Aleksandra, Samarđžić Staša, Driaeva Faina, Radojčić Anđela, Copola Ana Marija, Živanović Lara, Gajić Marina, Antunović Ivana, Bulajić Vjera, Marić Jelena, Bulajić Bjanka, Vujinović Katarina i Roćenović Helena.

A u muškoj: Grbić Đorđe, Andrić Viktor, Kandić Anotonije, Radović Aleksa i Matović Filip.

Na ovom takmičenju učestvovalo je devet klubova: PVK Budva, Verde Podgorica, PVK Budućnost Podgorica, PVK Nikšić, VK Primorac, PVK Baterfly Nikšić, Stari grad Budva, PK Orka Budva i domaćin PVK Jadran Carine Herceg Novi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com