DRUŠTVOTurizam

DRUGA BAOŠIĆKA FEŠTA – DOBRA ATMOSFERA I UKUSI  RIBE, VINA , MEDA I PRIGANICA

Baošićani su još jednom pokazali da su dobri domaćini. Fešta od ribe i vina, okupila je na platou mjesnog Kulturnog centra domaće i strane goste, mada je prva muška sporedna stvar na svijetu –fudbal – učinila da posjeta bude nešto slabija od očekivane.

Na četiri vatre, vrijedne baošićke domaćice ispržile su 180 kilograma sardele. Vino i pivo su dobro došli da nakon ove morske delicije turisti ugase žeđ. Ponudu su , ovog puta, upotpunili  proizvođači meda, koji su taj slatki proizvod nudili uz priganice, ali se na štandovima mogao i trgovati. Klapa “Stari kapetan” bila je zadužena za dobre melodije, a mlađe i starije grupe KUD-a “Sloga” iz Đenovića oduševile su prisutne pjesmom i igrom iz naših  krajeva  i susjednih zemalja.

Uz tradicionalno pucanje trombonjera, koji su na kratko uplašili najmladje, fešta je ušla u kraj desetog julskog dana, i početak – za turističke radnike, glavne sezone.

Predsjednik Mjesne zajednice Baošići, Mitar Krivokapić, kaže da je posljednjih dana broj turista u porastu. Privatni smještaj prednjači po popunjenosti, a najavom izgradnje novog hotela ovaj dio hercegnovske rivijere će, prema njegovim riječima postati opet centar svih dešavanja.

“Upravo to činimo ovim feštama. Turisti neće samo kupanje i sunčanje, već i animaciju. A mi je možemo i moramo im ponuditi. Ne smijemo čekati i klackati, jer ima onih koji to rade brže od nas,  pa ćemo izgubiti goste što nam se nikako ne smije desiti”, kaže Krivokapić i ne oprašta nadležnima u lokalnoj upravi  što su početak sezone dočekali s raskopanim i dijelom neosvijetljenim šetalištem.

Nadajući se boljim danima, Krivokapić najvaljuje nove zabave za nove  goste. U saradnji sa Herceg festom  u ovom malom mjestu na našoj rivijeri  biće  13 predstava.  Gostovaće pozorišta iz Beograda i Novog Sada, već su utvrđeni termini a ugostiće i Hercegnovsko pozorište. Prva predstava zakazana je za utorak, 12. jula  a druga 15.avgusta.

I to nije sve, u Mjesnoj zajednici Baošići, povodom 13.jula dana državnosti  organiovaće 37-i.vaterpolo turnir. Učestvuju četiri ekipe a ove godine  ugostće i jednu holandsku. Regata “Jovo Dabović” biće održana 2.avgusta, treća fešta je nekoliko dana kasnije , a početkom septembra i završna, ćetvrta fešta od ribe i vina.

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com