Društvo

DROBNJAK: ZAPOSLENI OČEKUJU POZITIVAN ODGOVOR ZA STATUS BOLNICE

Nakon današnje vanredne sjednice SO Herceg Novi na kojoj se oko ti sata raspravljalo o situaciji u Opštoj bolnici Meljine, predsjednica Sindikata zaposlenih bolnice Slavica Drobnjak, koja je i jedina od pozvanih prisustvovala sjednici, kazala je da je priča ispolitizovana te da ne vidi da se na taj način problem može riješiti.

-Mislim da ovo nije rješenje. Mnogo su politizovali situaciju, što se meni lično ne dopada, mislila sam da će biti mnogo realniji i da će mnogo drugačije sagledati bolnicu Meljine,  sa aspekta institucije od javnog značaja. Radnici bolnice su ispred svojih plata stavili rješavanje pravnog statusa bolnice, zato što je ona potrebna gradu, zato što je potrebna budućim generacijama. Tako ćemo sačuvati prvo radna mjesta, pa ćemo radna mjesta sačuvati i za buduće generacije, pa će možda neka omladina iz Crne Gore ili  regiona doći u naš grad da radi, pa ćemo proširiti i naš grad i sa stanovništvom i natalitetom, nećemo imati odliv mladog kadra. Sve je to nešto na duge staze. Nešto što gledamo i sagledavamo dugoročnije. Ova situacija danas u Skupštini je bila kratkoročna., pogotovo diskusija o platama.  Ministarstvo zdravlja mora da vodi računa o svakoj zdravstvenoj ustanovi i o svakom zaposlenom radniku u tim zdravstvenim ustanvama bez obzira jesu li privatne ili državne. Iz tog razloga mi tražimo od Vlade Crne Gore, konkretno od premijera, resornih ministarstva i od predstvanika Atlas grupe i opštine Herceg Novi da se ozbiljno pozabave pitanjem uvođenja bolnice Meljine u javno zdravstvo i kroz uvođenje u to javno zdravstvo mi ćemo rješavati sve ostale probleme-kazala je Drobnjak.

Sindikat je, kazala je ona, obustavio polusatne proteste zbog povećanog obima posla ali zaposleni očekuju pozitivan odgovor od Ministarstva zdravlja na njihove zahtjeve.

-Mi  imamo neke naznake tog odgovora, o kojima sada ne mogu da govorim ali očekujem pozitivan odgovor i od Vlade  i Ministarstva zdravlja,  tu nemam dilemu. Mislim da će pozitivno odgovoriti na naše zahtjeve da uđemo u sistem javnog  zdravstva,  mislim da su oni u mogućnosti  da to urade i mislim da će naći načina da to urade -kazala je Drobnjak.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com