IzdvojenoKultura

DRAGANA DABOVIĆ U „LEGENDI O HRABROSTI“ VEČERAS U DVORANI „PARK“

Povodom večerašnjeg gostovanja „Čiča Mičinog pozorišta“ iz Beograda sa predstavom „Legenda o hrabrosti“, koju će odigrati u 21:00 sat u dvorani „Park“, gošća Radio Herceg Novog  i našeg portala, je poznata mlada glumica, Novljanka, Dragana Dabović.

Sa ovom predstavom nastupili su sinoć u revijalnom dijelu programa Kotorskog Festivala pozorišta za djecu, i oduševili publiku na Ljetnjoj pozornici, koja je važan dio „Legende o hrabrosti“.

– Bilo je divno, čarobno i puno. Nismo bili u tom takmičarskom djelu, pa smo, čini mi se, samim tim igrali bolje nego ikad. Bili smo rasterećeni, igrali smo se i djeca su uživala, posebno što je ovo predstava za uzrast od 6 do 12 godina. Definitivno je njihova interakcija važan dio ove predstave, podjednako su bitni kao i mi glumci na sceni , tako da su nam sinoć „mali Vikinzi“ bili čarobni.

Nakon brojnih pozorišnih i uloga na „malom ekranu“, Dragana Dabović je izazove i čari dječjeg pozorišta otkrila zahvaljujući Meteji Popoviću, koji je autor teksta, reditelj i jedan od glumaca u ovoj predstavi.

– Sa Matejom sam počela da radim nedavno , i to je moje prvo iskustvo sa dječjim pozorištem. Shvatila sam koliko je ono zahtjevno, koliko treba fizičke spremnosti, i to mi je bilo prvo „buđenje“ nakon dolaska ćerkice u moj život. Od tada sam se „zarazila“ dječjim pozorištem, počela sam da igram u njegovih pet predstava , kao i u još jednom dječjem pozorištu, tako da sam zahvalna Mateji na tom otkrovenju u mojoj karijeri.

Fizičke spremnosti ovoj glumici sigurno ne fali, s obzirom na „Vojnu akademiju“,  najgledaniju TV seriju u poslednjih deset godina, čija je poslednja klapa snimljena prije pet dana, a četvrta sezona je i poslednja.

– Jeste, gotovo je.  Sedam godina je trajalo cijelo to iskustvo koje je nekako obilježilo karijere svima nama koji smo tu od samog početka. Prošli smo doslovno sve; od pješadije i najtežih obuka, do pilota, preko Ministarstva odbrane do nekih lakših civilnih stvari kao što recimo ja sada u četvrtoj sezoni nisam uopšte vojno lice. Glumački sam, nekako, pokazala u toj seriji lepezu raznih stvari, čini mi se da je publika zavoljela te likove i nama će sigurno biti neobično što neće biti nastavka, jer smo svake druge godine snimali „Vojnu akademiju“. Nagovorili smo nekako producenta da krene u neki novi projekat sa istim licima, pa ćemo da vidimo šta će sada da smisli za publiku. Žao nam je, a opet  kao što kaže naš producent Nele Garić, najbolje stvari treba prekinuti onda kada su na vrhuncu.

Osim „Čiča Mičinog pozorišta“, Dragana Dabović je angažovana i u pozorištu „Slavija“ – produkciji „Kako vam drago“, zatim u teatru „Vihor“ i pozorištancu „Puž“, ali joj zbog ljubavi prema glumi brojne obaveze i odricanja ne padaju teško.

– Sve se stiže uz ogromnu volju i malo manje sna. Ovaj posao je sastavni dio cijelog mog  habitusa i ja bez pozorišnih daski i kamere više ne mogu da živim; kada bi mi neko to oduzeo, oduzeo bi mene samu. Ja sam roditelj na jednoj strani, a onog trenutka kad je vrijeme da radim i da se osjećam korisno ja odem u pozorište. Ja sam se odrekla nekih drugih stvari, izlazaka, putovanja i sličnih satisfakcija koje su potrebne običnom čovjeku. Meni je to trenutno samo pozorište, ono je moja infuzija bez koje ne mogu. Igram u teatru „Vihor“ prestavu „Teško je reći zbogom“ sa kojom putujemo. Igrali smo je svuda po Srbiji, išli smo i u inostranstvo – u Pariz i Prag, dolazili smo i u Crnu Goru , igrali smo je u Podgorici, a ja se nadam da će iduće pozorišne sezone i novska publiku imati priliku da je vidi, zato što je prelijepa. Druga predstava je „Upoznaj mog tatu“ pozorišta „Slavija“ – produkcije „Kako vam drago“. Ja sam „uskočila“ u tu ulogu umjesto moje kume Nine Janković, imam predivne koleges kojima sam doživjela pregršt divnih stvari, zbog čega se i bavim ovim poslom. Tu predstavu je vidjela novska publika prije tri sezone, a nadam se da ćemo opet doći da vidite i mene u toj ulozi.

Dabović je poručila da će se potruditi da i dalje napreduje u glumačkom pozivu, istakavši da svemu što radi smisao daje njena ćerkica.

– Ja se nadam da će uspjeti „da rastem“, da neću ostati nikad na istom; to je neki moj lični zadatak samoj sebi. Naravno, uloga majke je prelijepa, tu riječi prosto nemaju moć, to je nešto najljepšte što se desilo u mom životu. Mimo velikih aplauza, podrške publike i nagrada, Bjanka je moja najveća nagrada i potvrda da nešto činim kako treba. Bez nje sve ovo o čemu pričamo ne bi imalo taj smisao, poručila je Dragana, uputivši poziv mališanima i njihovim roditejima da dođu večeras na predstavu i da zajedno odu u „sazvježđe hrabrih i najljepši svijet dječje mašte“.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com