IzdvojenoPolitika

DR SAVO MARIĆ: INSTITUT JE INTERES SVIH NOVLJANA BEZ OBZIRA NA POLITIČKU PRIPADNOST

Institut Igalo je problem i interes svih Novljana i zato ne treba gledati političku pripadnost kada je riječ o opstanku ove zdravstveno rehabilitacione ustanove već isključivo interes Herceg Novog – poručio je dr Savo Marić uoči večerašnjeg sastanka na koji su iz Novske liste pozvali sve političke subjekte koji participiraju u lokalnom parlamentu. Sastanak je iz Novske liste iniciran zbog najavljene privatizacije Instituta a zakazan je za 18 sati.

– Mi još uvijek ne znamo ni uslove tendera koji bi trebalo da se raspiše u vezi Instituta, ali poučeni prethodnim iskustvima raspisivanja tendera za Institut Igalo ali i prethodnim privatizacijama velikih preduzeća u Herceg Novom  odlučili smo da ne čekamo  zadnji momenat već da od početka doprinesemo da se taj posao odradi na pravi način. Zbog toga smo zakazali sastanak i pozvali sve predstavnike partija koje participiraju u lokalnom parlamentu – kazao je dr Marić.

Smatra da na vrijeme  treba zauzeti stav o privatizaciji i sa zajedničkom platformom izaći prema Vladi, kako bi se zaštitio interes grada:

-Očekujemo da će svi doći na sastanak. I da je neko drugi bio inicijator mi bi se odazvali. Institut je zajednički problem i zajednički interes svih Novljana i zato ne treba gledati političku pripadnost već interese grada.  Naša je želja da imamo zajedničku platformu sa kojom bi išli prema Vladi i da to bude objedinjenje Herceg Novog oko problema koji se zove Institut.  Tu stvarno nisu bitne partije već interes grada i građana – zaključio je dr Marić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com