Društvo

DR JOVO MANDIĆ: STRUČNJAK SVJETSKOG GLASA

Našem sugrađaninu, dr Jovu Mandiću (87), nedavno je od bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (CIGRE) uručeno priznanje. Mandić je među prvim doktorima nauka iz oblasti elektroenergetike, nekadašnji profesor Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i posljednji predsjednik Jugoslovenskog komiteta CIGRE. Priznanje je, u njegovom stanu, u Herceg Novom uručio inž. Edhem Bičakćić, predsjednik BHK CIGRE. Uručenju je prisustvovao i generalni sekretar tog komiteta inž. Irfan Durmić.
-Donijeli ste mi veliku radost koju neću zaboraviti”, rekao je primajući priznanje prof. dr Jovo Mandić.
Srdačan razgovor bio je ispunjen sjećanjima na brojne događaje u razvoju elektroenergetskog sistema bivše države, izazovima koji pred elektroenergetskom strukom stoje u budućnosti.
Kao istaknuti stručnjak iz oblasti elektroenergetike dr Jovo Mandić uživao je veliki ugled među članovima Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme sa sjedištem u Parizu i učestvovao u kreiranju globalnih procesa širenja elektroprenosne mreže i proučavanja električnih mjerenja što mu je bila uža specijalnost.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com