Politika

DPS: PARTIJE NA VLASTI U HERCEG NOVOM MOLE ZA LIJEPO VRIJEME DO KRAJA MANDATA

Iz OO DPS u današnjem saopštenju osvrnuli su se na nedavno održanu sjednicu SO Herceg Novi, koja je održana na inicijativu njihovog kluba odbornika a povodom nevremena koje je zadesilo Herceg Novi 20. novembra.

Demokratska partija socijalista zatražila je održavanje vanredne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi i predložila usvajanje četiri zaključka. Diskusije gotovo svih odbornika potvrdile su značaj inicijative i predloženih zaključaka. Međutim, vanredna sjednica je pokazala i koliko iskrenosti stoji iza demagoških “dobrih namjera” onih koji, osim iscrpnih obećanja i senzacionalnih fotografija, nisu spremni da urade ama baš ništa. Umjetnici u prebacivanju odgovornosti i prikupljanju zasluga najbolje su se pokazali prilikom glasanja. Svih 15 prisutnih predstavnika vlasti glasali su PROTIV toga da se:

  • u okviru Komunalno-stambenog preduzeća formira posebna organizaciona jedinica koja će tokom čitave godine redovno odžavati sve pozicije koje utiču na nesmetano odvođenje atmosferskih voda.
  • u roku od mjesec dana izraditi plan za postupanje u vanrednim situacijama.
  • odmah obezbijediti jednokratnu pomoć porodicama koje su najviše pogođene nedavnim nevremenom. Iako je Predsjednik Opštine, član Demokrata, u disusiji kazao “da planiraju da izdvoje pomoć za porodice”, glasao je protiv predloženog zaključka.

Za odbornike lokalne vlasti za sve su krive vremenske nepogode i “viša sila”. Bježali su od odgovora na vrlo jednostavnih pitanja: šta je konkretno urađeno u vezi sa održavanjem potoka, rječica, ispusta, kanala, odvoda? Koje su konkretne mjere preduzete da grad spremnije dočeka kišnu sezonu? Da li postoji konkretan plan akcije u vanrednim situacijama kakva nas je nedavno zadesila? Da li je iko konstatovao poslijedice nevremena i način njihove sanacije?

Usvojen je samo jedan zaključak – da se u roku od 6 mjeseci uradi Elaborat koji će sadržati popis izvora, potoka, rječica, ispusta, kanala, stepen njihove regulisanosti i predlog mjera za poboljšanje njihovog regulisanja, odnosno uređenja. Usvajanje ovog zaključka možda nekome i daje kakav-takav smisao višečasovnoj raspravi, ali građanima Herceg Novog, sigurno ne.

Ova lokalna vlast zaklinjala se u posvećenost rješavanju potreba građana. Ali, letimična šetnja gradom i strpljivo slušanje problema nisu rješenja potreba, već pokazatelj neznanja, nestručnosti i nesposobnosti. Ponavljanje fraze ” za sve je kriva viša sila” uvjerava nas da se odbornici partija na vlasti u Herceg Novom grupno mole za lijepo vrijeme do kraja mandata – navedeno je u saopštenju OO DPS.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com