EkonomijaIzdvojeno

DOSPIO ROK ZA ISPLATU POVJERILACA “VEKTRA BOKE”

Kompaniji “Vektra Boka” dospio je rok isplate povjeriocima iz  prvog isplatnog reda u skladu sa Planom reorganizacije koji je usvojen u februaru prošle godine.

Riječ je o potraživanjima radnika u ukupnom iznosu od oko 520.000 eura, podsjeća nekadašnji predsjednik sindikata radnika Vektra Boke Vojin Miljanić:

-Riječ je o tri i po minimalca u iznosu od po 675 eura za svakog radnika i 24 mjeseca doprinosa po cijeni minimalca. Mi imamo informaciju da je 650 000 eura uplaćeno za doprinose- kazao je Miljanić.

Obaveze iz trećeg isplatnog reda, koje se takođe odnose na radnike u iznosu od oko tri miliona eura, kako navodi Miljanić, odnose se na razliku između minimalca i stvarno zarađene plate, preostali radni staž za nepunih pet godina, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznao stečajni upravnik i stečajni sudija. Ta potraživanja radnika trebalo bi da budu izmirena u četiri rate u naredne četiri godine.

Predsjednik odbora direktora “Vektra Boke” Milić Popović je za naš radio kazao da će ovih dana da ispune obaveze prema radnicima.

-Mi smo shodno ugovoru o reprogramu izmirili dug prema Poreskoj upravi čak u većem iznosu nego što je predviđeno Planom reorganizacije. Riječ je o preko 700.000 eura – kazao je Popović.

Podsjećamo u junu 2015. Privredni sud je uveo stečaj u “Vektra Boku”, zbog četiri miliona eura duga prema Crnogorskoj komercijalnoj banci, a Plan reorganizacije koji je kompanija u obavezi da ispuni za pet godina je konačno usvojen  u februaru 2017. godine.

Od prošle godine “Vektra Boka” je raspisivala nekoliko tendera za prodaju dijela imovine u skladu sa Planom reorganizacije. Prije nekoliko mjeseci prodata je Autobuska stanica kompaniji „D Station“ za  370 hiljada eura.  Poslovni prostor  u Njegoševoj ulici  za 251 hiljadu eura kupila je kompanija „Čelebić“.  Na prodaji su i restoran „Galeb“, moteli „Dubrava“ i „Borići“, poslovni prostor Službe računovodstva,  zemljište na Rosama i u Njivicama.

Jedan od povjerilaca je i opština Herceg Novi koja je u sudskom sporu sa „Vektra Bokom“ zbog potraživanja od 1, 7 miliona eura za poreze na nepokretnosti za 2010, 2011, 2014. i 2015. godinu. Opština je u stečajnom postupku prijavila potraživanja u iznosu od preko dva miliona od čega je priznato samo 600 hiljada, a za ostali iznos je pokrenut sudski spor.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com