Društvo

DOMAĆI PROIZVODI I RUKOTVORINE NA NOVOGODIŠNJEM BAZARU

Kao lijepu dopunu četvorodnevnim novogodišnjim muzičkim programima iz hercegnovske Turističke organizacije otvorili su juče (24. decembar) i Slatki nogodišnji bazar koji će trajati do 6. januara 2018. godine od Bifea „Beograd“ do Trga Nikola Đurkovića. Bazar je osmišljen kao prodajna izložba domaćih proizvoda od sitnih kolača i drugih slatkiša, do džemova, meda, ali i agruma, maslinovog ulja, sira, sokova. Sve je izloženo na novim štandovima koje je obezbjedila Turistička organizacija, a učestvuje 10 izlagača.

Većina proizvoda koji su ponuđeni ne mogu se nabaviti u redovnoj prodaji, a posebni su, ne samo po kvalitetu, već i po originalnosti.

-Posjetioci Bazara, moći će da kupe i radove koji su nastali u NVO „Nova šansa“ i uglavnom su pravljeni od recikliranog papira, počevši od novogodišnjih čestitki do ukrasa. Želja nam je da Novogodišnji bazar postane redovna manifestacija i da na ovaj način predstavimo raznovrsnu ponudu malih proizvođača i umjetnika izlagača, čime će se obogatiti novogodišnji program i ukupna ponuda grada, kazala je iz PR i marketing službe TO Natalija Terzić.

Na bazaru je proizvode predstavila Vesna Ćosović iz Kotora i zadovoljna je organizacijom . Na štandu uz liker od aronije, ima i džem, vino, suvenire, krofne i bakine kolače.  Na štandu su zajedno proizvode  predstavili iz NVO Ruke i Jokine kužine.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/12/RUKE.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

– Svakog dana ću predstaviti druge proizvode. Biće tu riblje paštete, priganice, posni kolačići, domaći hljeb, keksići lijepo upakovani u teglice i neobične celofane. Mislim da je ovo jedno lijepo druženje, kazala je Joke Stamneković.

Na bazaru učestvuje i Kolo srpskih sestara, a sаv prihod usmjeriće za humanitarne svrhe, kazala je predsjednica Dragica Spaić:

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/12/KOLO-SS.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

– Osnovni motiv nаšeg učešćа je prikupljаnje novčаnih sredstаvа zа nаstаvаk projektа “Pаtronаžnа pomoć djeci sа invаliditetom kroz sistem obrаzovаnjа” koji realizujemo od 2015 godine, kazala je Spaić.

I u ponudi Pčelarstva “Radman” su brojni proizvodi. Prema riječima Julke Radman imaju preparate na bazi meda, bilja i pčelinjih proizvoda, kao i rakiju sa Ubala koja je izuzetnog kvaliteta i koja je prošla sve analize.

Radno vrijeme Novogodišnjeg bazara je od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com