Dobro jutro

DOBRO JUTRO, HERCEG NOVI!

Kad ovako posivi nebo nad gradom, teže se kreće u novi dan. A kao za inat, jutros je nekako, samo, neočekivano, izronilo odnekud teško pitanje – gdje je danas duša Herceg Novog?

Oni koji uopšte pristaju da razmišljaju na ovu temu – različito odgovaraju.  Jedni kažu da je sasvim sigurno negdje u Starom gradu, u nekoj od tvrđava novskih, najčešće u Tori.

Drugi su uvjereni da zimuje u Plavoj špilji, ili na Mamuli, a ljeta provodi pod orjenskim razgranatim munikama.

Sigurni su jedino da se krije  stalno, jer odavno nema većine koja bi prihvatila jednostavnu istinu: duša grada je u svima nama, a pokazaće se onda kada je prepoznamo i priznamo da je tu.
Kada se to desi biće Novi opet grad koji pokazuje da ste baš ovdje među svojima, pokazaće da zna da nije najveći, najstariji, najmlađi, ali jeste najšarmantniji, snažan grad koji je ko zna koliko puta nestajao i opet nastajao.

Potražite danas kada je nebo zasivilo nad gradom svoj komadić duše novske, da je sastavimo, da zasija, i najvažnije da je pokažemo i sačuvamo za sve one male Novljane koji će se danas roditi.

Nema, dragi naši, posebno važnih najava za ovaj dan. Ali svi ćemo nešto raditi. Radimo tako da i sutra budemo zadovoljni, a duša novska vesela.

Dobro jutro, Herceg Novi!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com