Sport

DOBRA SEZONA ZA KOŠARKAŠKI KLUB AS, NOVLJANI IPAK BEZ ZAVRŠNOG TURNIRA

Mlađi pioniri košarkaškog kluba “As” Herceg Novi završili su sezonu 2018/19. na polufinalnom turniru koji je odigran u Igalu. Igrači iz Herceg Novog su na turniru osvojili treće mjesto i nijesu uspjeli da se plasiraju na final four. U prvom susretu koji je odigran u Sportskom centru Igalo, košarkaški klub “As” je u neizvjesnom susretu poražen od ekipe “Basket kids Montenegro” iz Podgorice rezultatom 61-58. Kasnije se ispostavilo, da je taj poraz Novljane koštao plasmana među četiri najbolje ekipe u Crnoj Gori. U drugom susretu KK “Mediteran” iz Bara je slavio rezultatom 77-51 i pokazao da je u ovom trenutku jedna od najboljih ekipa u ovom takmičenju. U meču za treće mjesto na turniru, KK “As” je nakon produžetka, ostvario pobjedu protiv odlične ekipe “Gorštaka” iz Kolašina rezultatom 61-59, u regularnom dijelu susreta bilo je 51-51. Najbolji akter susreta za treće mjesto bio je Filip Vučurović sa 26 poena.

-Najveći teret, uspješne sezone koja je iza nas, ponijeli su Luka Šumar, Aleksa Popović i Luka Koprivica i košarkaški klub “As” im zahvaljuje na tome. Velikii doprinos dali su i Filip Vučurović, Nikola Vlaović, Bogdan Želalić, Stefan Đokić i Aleksa Samardžić. Tokom sezone svoje učešće u pobjedama imali su i Aleksandar Jovanović, Darko Miodragović, Sava Kovačević, Željko Zgradić, Ognjen Janjušević, Mitar Cerović, Matea Vujović, Danilo Vukadinović, Mićo Šumar i Andrija Striković, stoji u saopštenju Košrkaškog kluba “As” Herceg Novi.

Rezultati polufinalnog turnira u Igalu:

I kolo:

AS – BKM 59-62

Mediteran – Goštak 70-46

II kolo:

BKM – Gorštak 58-36

AS – Mediteran 51-77

II kolo:

Gorštak – AS 59-61

Mediteran – BKM 87-70

Tabela:

  1. Mediteran
  2. BKM
  3. AS
  4. Gorštak

Na finalni turnir koji će se održati u Podgorici iz ove grupe su se plasirali KK “Mediteran” i KK “BKM”. Drugi finalni turnir je odigran u Bijelom Polju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com