Društvo

DOBRA POSJETA NA TVRĐAVAMA KANLI KULA I FORTE MARE

Od 15. aprila svakodnevno su  za individualne i grupne posjete otvorene dvije novske tvrđave, Kanli kula i Forte Mare. Posjeta je tokom aprila i maja vrlo dobra, kažu nadležni u “Herceg fest”-u, dnevni prosjek se kreće od 250 do 400 obilazaka. Cijena karate za obilazak je dva eura za pojedinačne posjete, a za grupne jedan euro.

Tokom 2018. godine novske tvrđave posjetilo  je preko 77 hiljada gostiju. Prednjačila je Kanli kula sa skoro 42 hiljade posjetilaca, dok ih je na Forte Mare bilo više od 35 hiljada.

Na Kanli kuli je u toku dotjerivanje objekta i prilagođavanje drevne tvrđave za savremenu projekciju  filma o istoriji grada od osnivanja do danas. Snimanje filma trebalo bi da bude završeno do kraja ovog mjeseca, a digitalizacija Kanli kule do ljeta. Ovo će svakako značiti  bogatiju i sadržajniju turističku ponudu, ali i cjelovitiju sliku o gradu i novskim tvrđavama.

Film i digitalizacija dio su projekta  „Fortress ReInvented“, za  čiju su realizaciju sredstva obezbijeđena iz IPA fondova Evropske unije.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com