Društvo

DO IZGRADNJE ŠKOLE U IGALU – POPRAVLJATI USLOVE ZA BORAVAK DJECE U PROSTORU KOJI KORISTE

U isčekivanju da projekat izgradnje škole u Igalu dobije lokaciju i urbanističke uslove, ali i da bude uvršten u kapitalni budžet dražave, roditelji djece koja pohađaju nastavu u Igalu pokušavaju da im poboljšaju uslove u kojima rade.Nakon što su ljetos zahvaljujući privrednicima i lokalnoj upravi obnovili školski inventar u učionicama nekadašnjeg dječijeg odjeljenja Instituta Igalo, roditelji, okupljeni u grupi građana, uspjeli su da dobiju odobrenje za postavljanje ležećeg policajca u blizini škole, navodi  Ana Valentić, koordinatorke grupe.

-Za to nam je bilo potrebno dosta vremena ali se upornost isplatila i bezbjednost djece je podignuta na viši nivo. Problem koji nastojimo da riješimo je sanacija prostorije koja je namjenjena za održavanje časova fizičkog vaspitanja. Naime, za ovaj posao potrebno je da matična škola “Dašo Pavičić” raspiše tender za izvođača radova, ali do toga još nije došlo. Imamo i podršku Agencije za izgradnju i razvoj grada koja je ponudila saradnju u svim stručnim poslovima, navodi Valentić.

Ipak goruće pitanje je izgradnja škole, za koju sada, makar prema saznanjima roditelja, nema ništa novo. Planskim dokumentima gradnja je bila  predviđena na lokaciji koja je pod sudskim sporom te nije bilo sprovodljivo riješnje, objasnio nam je nedavno predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman. Prema njegovim riječima lokalna samouprava je reagovala i opredjelila drugu lokaciju koja je urbanistički definisana, a na narednoj 24. redovnoj sjednici SO trebala bi biti donešena odluka o lokalnom objektu od opšteg interesa osnovne škole u Igalu čime će biti ispunjen njihov dio odluke , a to je da obezbjede lokaciju i urbanističke uslove za školu.

Podsjećamo i na obećanje bivšeg ministra prosvjete Predraga Boškovića da će za izgradnju osnovne škole u Igalu obezbjediti sredstva u kapitalnom budžetu države za 2017. godinu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com