IzdvojenoKultura

ĐENOVIĆI  – BEOGRADU: KONCERT  GRUPE „HIGH HORSES“  KAO POTVRDA PRIJATELJSTVA

O tradicionalno dobrim vezama Herceg Novog i brojnih gradova u nekadašnjoj Jugoslaviji, sada regionu  ali i Evropi uglavnom sve znamo, ali  i priznajemo da je  nešto snažnija od  ostalih ta  veza sa Beogradom.  Nećemo odgonetati da li je to zbog toga što Beograđani kažu da vole da ljetuju u Nerceg Novom, najljepšem gradu u Crnoj Gori  ili Novljana koji najčešće još studiraju, ostaju ili često borave u Beogradu: reći ćemo samo da će  12. oktobra ona dobiti još jednu lijepu potvrdu.

Tada je planiran koncert  “Đenovići – Beogradu” u restoranu “Zapata Rio” kod hotela “Jugoslavija”.

Grupa “High Horses” je spoj muzičara dva benda iz Đenovića, potvrdio nam je jedan od organizatora Nikola Ćurčin. Za ovo gostovanje pripremili su program blues i rock’n’roll muzike.   Isi organizatori   u Đenovićima uspješno realizuju muzičku manifestaciju  „Mještani mještanima“, a sada je procjenjeno da  takav muzički događaj treba  podijeliti sa publikom i prijateljima u drugim gradovima.

Cilj koncerta je da se posjeta Beogradu uzvrati, da se predstave muzičari iz Đenovića i da se upoznaju različiti muzički senzibiliteti.   U goste su pozvani  beogradski bend Hunting Souls, instrumentalni solisti iz Beograda, a u  znak podrške manifestaciji, za Beograd će otputovati, kažu i brojni  Đenovčani.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com