Kultura

DJEČJI ŽIRI KOTORSKOG FESTIVALA NAGRADIO „MODRO BLAGO“ STEVANA I STAŠE KOPRIVICA

Dječji žiri 26. Kotorskog festivala pozorišta za djecu odlučio je da nagrada koja nosi ime Dragana Radulovića  pripadne  predstavi „Modro blago“  koja je rađena  u produkciji Dramske scene za djecu podgoričkog Gradskog pozorišta. Tekst je   prema  istoimenom romanu Dušana Kostića  pisao Stevan Koprivica a režirala je Staša Koprivica.

-Na sva naša pitanja, a bilo ih je mnogo, glumci su pronalazili idealne odgovore…Predstava „Modro blago“ podsjeća nas da bajke ne služe samo za puku zabavu djece, već nam pomažu da shvatimo da u životu postoje i ružne i tužne stvari s kojima ćemo se svakodnevno susretati. Ona nam na lijep način, kroz dječju pustolovinu, objašnjava razliku između dobra i zla, odgovara na pitanje da li je pravo blago materijalno ili duhovno, a istovremeno nam govori o školskom životu, porodičnim odnosima, zaljubljivanju, životu bez oca, otkrivajući nam da su dobrota, prijateljstvo i ljubav vrijednosti „modrog blaga“ – obrazložio je kotorski Dječji žiri.

Predstava u kojoj  igraju Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović-Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević-Marija Đurić, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović bila je selektovana i za ovogodišnje Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti.

Odložena je iz opravdanih razloga, zbog bolesti glumice, saopšteno je tada iz podgoričkog Gradskog pozorišta.

Očekujemo da ćemo po obećanju predstavu vidjeti do septmbra.

Fotografija: Gradsko pozorište Podgorica

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com