DruštvoIzdvojeno

DJEČJA CVJETNA POVORKA OTJERALA OBLAKE

Kiša  se od jutros  poigravala sa organizaotorima ali i iščekivanjem najmlađih učesnika najljepše cvjetne povorke Praznika mimoze, a onda je kada je šarena kolona krenula od Dvorane “Park” ka trgu “Nikole Đurkovića”definitivno stala, a u jednom trenutku se pojavilo i sunce. Njegoševom su defilovali mališani okupljeni u rekordnih 20 grupa, od predskolskog uzrasta do 5. razreda. Uz djecu iz svih vaspitnih jedinica JPU Nasa radost, u razigranoj povorci su bili učenici svih osnovnih škola iz Herceg Novog i mališani iz Dječijeg doma “Mladost” Bijela.

Bez daha su ostavili publiku, razveselili su centar grada, glavni novski trg i skale podno Tore. Maštovito osmisljene kale, rasplesana grupa  amarilisa i maslačaka, mirisne lavande, lovora, livadskog cvijeća, šipurka, maginje, oleandra, bogumile, zanimljiva novska čajanka, uz kratko zaustavljanje kod Gradske kafane i ćaskanje za Željkom Čepić kretala se ka trgu gdje su svi imali svoju plesnu i muzičku tačku uz omiljenog Šanta Pantu.

Zaključak je samo jedan, nema ljepseg prizora od dječijeg osmjeha, njihovog plesa i pjesme – pa bi možda ovakvom povorkom, kojoj  su  se i danas pridružili Gradska muzika i mažoretke trebalo i otvarati  novski cvjetni festival.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com