DRUŠTVO

“DJEČIJI KULTURNI DAN” PRIREĐEN U KUMBORU

NVU “Kulturno-kreativna radionica” organizovala je u Kumboru još jednu uspiješnu priredbu pod nazivom “Dječiji kulturni dan”. Učestvovali su, Mažoret klub “Lili”, Plesni klub “Fenix”, Kulturno sportski centar “Diano”, violinistkinja Tanja Bardek, Dječiji hor “Cvrkutići” i njihova dramska sekcija.

-Mi smo izveli osam novih pjesmica. Trudimo se da život u horu “Cvrkutići” bude zanimljiv. Djeca dobro rade zadatke, a mi uživamo sa njima – istakla je Lidija Ivanović, dirigentica Dječijeg hora “Cvrkutići”.

Za sada je u horu 29 stalnih članova. Želja Lidije Ivanović i predsjednice NVU “Kulturno-kreativna radionica” Mirjane Ivović je da prerastu u prvi gradski dječiji hor, pa se nadaju još većem broju mališana.

-Naša vrata su uvijek otvorena i hor može da primi i sedamdesetoro djece ako treba. Ko hoće i ko želi da nam se pridruži, tu smo. Probe hora se održavaju jednom sedmično, kao i probe dramske sekcije koja je od skoro osnovana na insistiranje mališana. S obzirom da smo imali samo tri probe mislim da je bilo sjajno izvođenje. “Cvrkutići” žele stalno nešto novo, tako da je to za mene zadatak da im pronalazim nove kompozicije, matrice – objasnila je Ivanović.

Pokrovitelj ove manifestacije koja je okupila veliki broj djece i roditelja je Opština Herceg Novi.

-Ovom priredbom mi smo željeli da pokažemo šta mi možemo i kako radimo i da neko iz Opštine, Turističke organizacije, Herceg Festa to prepozna i da angažuje “Cvrkutiće” na priredbama koje predstoje povodom praznika. Mi planiramo da obradimo novogodišnje i božićne pjesmice. Nakon toga ide i Praznik mimoze, mi smo spremni za sve fešte jer se djeca mnogo raduju svim nastupima – poručila je Lidija Ivanović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com