Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Društvo

DJEČIJEM DOMU “MLADOST” URUČENA DONACIJA OD 14 000 EURA

Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj danas su predstavnici Udruženja njemačko – crnogorskog prijateljstva ,,DeMonte” iz Minhena uručili ček od 14.000 eura. Sredstva će biti upotrebljena za izgradnju solarnog sistema.

Donacija je veoma značajna za jedinu ustanovu u Crnoj Gori za smještaj djece bez roditeljskog staranja, istakao je Vladimir Delić, direktor Doma u Bijeloj. On je zahvalio svima koji su doprinjeli da se akcija realizuje do kraja.

– Zahvaljujući njoj donaciji poboljšaćemo uslove i standard života djece i zaposlenih u Domu. Osim Udruženja „De Monte“, projekat ugradnje solarnog sistema podržali su i drugi donatori, tako da imamo neophodan iznos. Očekujemo da ćemo sa realizacijom početi do kraja godine- rekao je Delić.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/11/DSC02648.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] Donatorska večera na kojoj su prikupljena sredstva održana je 26. juna u Minhenu, a akcija nastavljena i u  periodu do 31. avgusta, kazao je predsjednik Udruženja „De Monte“ Savo Bigović koji je direktoru Doma Vladimiru Deliću uručio ček.

– Udruženje „De Monte“ osnovano je 2015.godine, a pored crnogorskih, okuplja i njemačke građane  koji se nesebično odazivaju akcijama. U narednoj godini biće još sličnih projekata, kazao je  Bigović.

Da su ovakvi projekti najbolji način povezivanja dijaspore i matice, smatra bivši konzul Crne Gore u Minhenu Veljko Milonjić, koji je podržao akciju.

Sponzor u organizaciji donatorske večeri i partner u prikupljanju sredstava je kompanija Luštica Development iz Tivta. Direktor marketinga ove kompanije Rudiger Flajge istakao je da njihova kompanija pokazuje društvenu odgovornost kroz ovaj i brojne druge projekte koje podržavaju i obećao da će to činiti i ubuduće.

Pored donatora iz krugova dijaspore, diplomatskog kora i predstavnika Vlade Bavarske, organizaciju donatorske večere pomogao je i veliki prijatelj Doma u Bijeloj, pjevač  Sergej Ćetković.

 

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com