Please assign a menu to the primary menu location under MENU

DruštvoIzdvojeno

DIO IMOVINE BRODOGRADILIŠTA ZA 2, 65 MILIONA EURA KUPUJE KONZORCIJUM ADRIATIK MARINAS I DAMEN

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić odobrio je  prodaju imovine Brodogradilišta Bijela koja se nalazi u koncesionom području,  konzorcijumu koji čine Adriatik marinas i Damen za 2,65 miliona eura.  Riječ je o objektima koji se nalaze u području koncesije, osim upravne zgrade, kao i opremi koja je usko vezana za te objekte. Odluku je, kako je potvrdio Ostojić, poslao konzorcijumu službenom poštom.

Konzorcijum koga čine tivatski Adriatik marinas i holandski Damen,  jedini je dostavio  ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela, na tender koji je  zatvoren 17. februara 2016. godine.

Koncesija, koja se daje na 30 godina,  obuhvata prostor u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108,29 hiljada metara kvadratnih. Površina pod objektima zahvata nešto više od 25 hiljada metara kvadratnih.

Budući Centar za remont jahti i mega jahti, koji bi trebalo da se uz ulaganja od 20 miliona eura, izgradi za tri godine na koncesionom području Brodogradilišta, zapošljavaće 100 radnika.

Po riječima Ostojića, do kraja mjeseca biće ponovljen, prije desetak dana poništen  tender za prodaju preostalog dijela imovine Brodogradilišta. Imovina se prodavala po ukupnoj početnoj cijeni od 5, 2 miliona eura.

Stečaj u bjelskom preduzeću uveden je krajem juna 2015. godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura.

Na ranijim tenderima  prodat je veliki dok litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla  za 11 miliona eura, dok je mali dok za 2, 1 milion kupila turska kompanija  Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited. Oba doka napustila su Brodogradilište prošlog mjeseca.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com