Društvo

DEŽURSTVA KOMUNALNIH SLUŽBI TOKOM PRAZNIKA

Povodom Dana državnosti i  i  Ustanka  naroda i narodnosti Crne Gore službe, organi lokalne  uprave i druge institucije  neće raditi u subotu 13. i u ponedeljak 15.jula.

-Kako je drugi praznični dan nedjelja, neradni dani za ovaj državni praznik su nedjelja 14. i ponedjeljak 15. jul, kaže se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja. Državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, preduzeća i druge organizacije koje obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu. Većina ustanova spojiće neradne dane i dobiće produženi vikend.   U cilju efikasnijeg funkcionisanja komunalne infrastrukture u  komunalnim preduzećima tokom praznika  biće organizovane tehničko-operativne ekipe.

U  D.O.O Vodovod i kanalizacija Herceg-Novi biće organizovana dežurstva tehničkih ekipa, koje će intervenisati u slučaju kvara na vodovodnoj mreži. Potrošači mogu prijaviti kvarove dežurnom dispečeru na telefon: 067-302-301.

U  D.O.O. Komunalno-stambenom preduzeću biće organizovana dežurstva zaposlenih po sektorima za održavanje puteva, javne rasvjete i zelenih površina. Dežurne ekipe biće u pripravnosti i u koordinaciji sa pripadnicima  Centra bezbjednosti Herceg – Novi i opštinskom Službom zaštite i spasavanja, kojima se građani  mogu obratiti ili prijaviti eventualna oštećenja na javnim površinama i komunalnoj infrastrukturi.

Zaposleni u  gradskoj „Čistoći“ pojačali su  svoje aktivnosti  u sektorima deponovanja, u Servisnoj zoni, Reciklažnom centru  i na održavanju javnih površina i odvoza otpada u zoni morskog dobra, u centru grada i na Rivijeri. Komunalci će raditi pojačanim kapacitetima tokom praznika na uređenju javnih površina, trgova i ulica, oko hotela i ugostiteljskih objekata, na plažama, na Rivijeri, graničnih prelaza i na području Luštice.

Služba  Komunalne policije i inspekcijskog nadzora rade non-stop i tokom praznika na održavanju komunalnog reda,  kontroli rada ugostiteljskih i privremenih objekata, na kontroli buke , sprečavanju nelegalne prodaje na javnim površinama i poštovanju odluke o zabrani gradnje tokom turističke sezone.  Građanima i turistima na usluzi je telefon  Call centru 19800  putem kojeg  mogu prijaviti slučajeve narušavanja javnog reda, primjedbe i sugestije Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzroa kao i drugim u lokalnoj upravi

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com