IzdvojenoKultura

DEJANU ĐONOVIĆU, ZA DOPRINOS STVARALAŠTVU ZA DJECU, PRIZNANJE “PRINC DJEČJEG CARSTVA”

Dejan Đonović,  glumac i pjesnik, autor više poetskih zbirki za djecu: prva je bila  Odlična ideja, potom Slane pjesme i Ptice suglasnice  dobitnik je   priznanja „Princ dječijeg carstva”  koje dodjeljuje  Međunarodni festival dječije poezije, za doprinos stvaralaštvu za najmlađe.

Statua, plaketa i novčani dio nagrade raskošno talentovanom Novljaninu  biće, prema najavi organizatora  uručena 19. aprila u Banjaluci u Gradskom pozorištu „Jazavac”.

Dejan Đonović je rođen 1965. godine u Kotoru. Diplomirao je produkciju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Igrao je u Hercegnovskom pozorištu a odavno  je  u profesionalnom angažmanu u  podgoričkom Gradskom pozorištu.  Ostvario je  brojne  zapažene uloge u teatru koji je čest gost Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti,  ali i na filmu, a posebno smo ponosni na onu iz “Igle ispod praga” u režiji još jednog uspješnog  Novljanina,  Ivana Marinovića.

Prestižno zvanje  „Princa dječijeg carstva” prije Đonovića zaslužili su  Ljubivoje Ršumović, Tode Nikoletić, Slobodan Stanišić, Ranko Pavlović, Mošo Odalović, Dušan Pop Đurđev, Ismet Bekrić, Peđa Trajković i  Peđa Bjelošević.

Fotografija: pozoriste.me

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com