IzdvojenoKultura

DANILO BABOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI U BAJCI “HOZENTARUS” U PRODUKCIJI RADIO-TELEVIZIJE CRNE GORE

Završeno je snimanje bajke “Hozentarus”, po tekstu Dragane Kršenković Brković, u produkciji Radio-televizije Crne Gore, u režiji Draška Đurovića,  a u kojoj mladi Novljanin Danilo Babović ima glavnu ulogu. Bajka će  na programu TVCG biti prikazivana krajem marta.

Babović je u bajci „Hozentarus“ savjetnik kralja, veoma voli svoje kraljevstvo i speman je da sve uradi da to mjesto sačuva i spasi. U ulozi kralja  je ruski glumac  Georgi Husev, koji je svojevremeno  glumio u  filmu “Muzička kutija” u kojem igra  i Džesika Lang, a reditelj  je Kosta Gavras.

Uz ovu  informaciju podsjećamo, Danilo Babović, diplomirao je  na Akademiji umetnosti Univerziteta „Slobomir” u Bijeljini u klasi profesora Juga Radivojevića, zasluživši čistu desetku, a  igrajući  monodramu „Crni delfin ili CV“ za koju je tekst   napisao Stevan Koprivica. Predstava je pripremljena u saradnji sa rediteljkom Stašom Koprivica, igrana u Dvorani „Park“ ali i  na hercegnovskom Trgu od knjige. Babović  se  pozorištu oprobao i  igrajući u predstavi „Čajkača“ po tekstu dr Milice Konstantinović u režiji Ljiljane Blagojević  potom i  u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Teatra plus „Ima li ovde normalnih“ u režiji Slađane Vujović, otkrio je i čari televizije igrajući u dvije sezone popularnog serijala „Budva na pjeni od mora“.

Danilo Babović jedan je iz generacije  mladih Novljana koji su se posvetili, ili se posvećuju pozorištu, filmu, televiziji  i  čine  ozbiljnu stvaralačku bazu sa kojom bi grad mogao  više da računa.

Fotografija: sa Fb stranice D. Babovic

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com