Turizam

DANI RUSKE KULTURE U HERCEG NOVOM

Manifestcija naslovljena  “Dani Ruske kulture u Herceg Novom”  uveliko se u gradskoj Turističkoj organizaciji planira za početak aprila, a  biće  promovisana  i na Sajmu turizma u Moskvi od 13. marta.

Prema prvim informacijama Dani ruske kulture trebalo bi da budu organizovani od 6. do 16. aprila a jedan od ciljeva je afirmisanje  multikulturalnost i svakako iniciranje svestranije i snažnije saradnje institucija i  udruženja  u oblasti kulture  i umjetnosti.

Gosti iz Rusije predstaviće se programom  koji bi trebalo d okupi  državljane  Rusije sa prostora Rusije i  Balkana , da populariše rusku kulturu , duhovnost, tradiciju i umjetnost i na našim prostorima.

Uz želju da Manifestacija programski i sadržajno napreduje, za prvio izdanje planirano je između ostalog: krštenje u moru – dan pred Hristovo Vaskrsenje,  liturgija Hristovog Vaskrsenja koju će služiti sveštenstvo iz Rusije, izložba fotografija ruske carske porodice Romanov, pozorišna predstava “ Starosvetski vlasnici” u izvođenju desetočlane ruske pozorišne grupe Pozorišta za mlade, koje je dobitnik  nagrade Sankt Peterburga “Zlatni sofit”, zatim nastup plesne grupe “Ruska strana” iz Rusije i plesnog studija “Diano” iz Herceg Novog,  koncert crkvenih horova iz Rusije, Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, te  gastro ponuda ruskih tradicionalnih jela iz kuhinja najboljih novskih restorana, objavljeno je na Fb stranici gradske Turističke organizacije.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com