IzdvojenoKultura

DANI MUZIKE: “KAMENRNA BANDA” KONCERTOM U DVORANI “PARK” POTVRDILA DA U MUZICI NIKAD NIŠTA NIJE ISTO

Kvartet  „Kamerna banda“ na „Danima muzike“  predstavio se sinoć djelima  savremenih  kompozitora, Vladimira Tošića, Svetozara Saše Kovačevića, Stevana Divjakovića i Konstantina Babića. Brižljivo odabrani  i izuzetno zanimljiv program  kragujevačkog ansambla  koji postoji od 2011. godine  a čije su članice   sopran Marina Trajković Bidžovski, flautiskinja Anđela Bratić, violinistkinja Ljiljana Ranković  i pijanistkinja Sanja Vukosavljević Milenić, oduševio je publiku. Radost ovog susreta sa hercegnovskim poklonicima umjetničke muzike dijele i naše sagovornice.

Marina Trajković Bidžovski  kaže da je Herceg Novi  sam po sebi čaroban, a  mediteranska atmosfera  inspiriše i umjetnice  da ono što inače izvode  izvedu u ovom gradu na drugačiji način, jer u  muzici nikad ništa nije isto.

-Sa divnom publikom podijelili smo ono što najbolje umemo, kaže Trajković Bidžovski.

Publika je na ono što su pokazale  članice “Kamerne bande”  iz Kragujevca uzvratila sjajnim reakcijama, srdačnim, dugim aplauzima, ali i željom da ovaj neobični ansambl ponovo čuje.

-Pošto sam već nekoliko puta imala čast i zadovoljstvo da sam dio „Dana muzike“ u Herceg Novom, da nastupam kao solistkinja ili kamerni muzicar, moram da priznam da je predivno biti dio ovog festivala jer on svake godine raste i razvija se i ima nove velike umjetnike. Sigurna sam da je to zahvaljujuci dobroj organizaciji Herceg festa, ali i zahvaljujući saradnji sa  Opštinom i Ministarstvom kulture, ali prije svega zahvaljujuci izuzetnom umjetniku i pijanisti kakav je Boris Kraljević, koji zahvaljujući svojim ličnim koncertima i poznanstvima širom svijeta dovodi velike umjetnike da podijele tu radost  sa ovdašnjom publikom, objašnjava Anđela Bratić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com