Kultura

“DANI KNJIŽARE SO” UZ KONCERT I PROMOCIJU NOVOG IZDANJA KNJIGE “USPOMENE IZ BOKE”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tradicionalna manifestacija „Dani Knjižare So“ koja se ove godine odvija u znaku 120 godina hercegnovskog knjižarstva (od 1898),  planirana je  tokom dvije noć,i na glavnom hercegnovskom trgu, na platou ispred Knjižare So, 12. i 13 jula, sa početkom u 21.00 čas.
Prve večeri, u četvrtak 12. jula, nakon što bude promovisan spomen-pečat „120 godina hercegnovskog knjižarstva“, nastupiće VIS „Kaldana“  nakon čega  slijedi tradicionalno knjižarsko druženje.
Druge večeri, u petak 13. jula, istoričar Nebojša Rašo i pisac Nikola Malović promovisaće „Uspomene iz Boke“ Vladike Nikolaja u izdanju Knjižare So sa Manastirom Savina kao prijateljem izdanja. Tom prilikom biće riječi o kuriozitetima: da je to prva knjiga koju je Vladika Nikolaj napisao, da je to prva knjiga koju je prvi hercegnovski knjižar Jovo Sekulović objavio (1904), i da je to knjiga čiji je svaki primjerak ručno ovjeren svim dosadašnjim spomen-pečatima Knjižare So.
Tradicionalno druženje planirano je takođe na kraju ovogodišnjih Dana Knjižare So – unikatne manifestacije rafinisanog knjižarstva koje po dozvoli nasljednika Jova Sekulovića (1879-1950) baštini tradiciju najstariju u regionu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com