Društvo

DANI KANADE U HERCEG NOVOM 25. i 26. SEPTEMBRA

Iduće sedmice će u našem gradu biti priređena manifestacija “Dani Kanade u Herceg Novom”, u okviru koje su na više lokacija planirani zanimljivi događaji.

Manifestaciju realizuje Ambasada Kanade u Beogradu akreditovana i za Crnu Goru u saradnji sa JUK “Herceg fest”, Gradskom galerijom “Josip Bepo Benković”,  Gradskom bibliotekom i čitaonicom Herceg Novi, SMŠ “Ivan Goran Kovačić” i distributerskom kućom “Megacom”, uz podršku Opštine Herceg Novi.

U srijedu, 25. septembra, u Gradskoj galeriji “Josip Bepo Benković” će biti otvorena izložba dvoje kanadskih umjetnika: Heder Hjuston – “Grade sanjaj snove” i Gi Lanževena – “Padajući anđeli”. U četvrtak, 26. septembra u 10:00 sati u dvorani “Park” će biti prikazan animirani film “Legenda o Sarili”. Ambasadorka Kanade Kati Čaba će u 11:00 sati u svečanoj sali srednje škole “Ivan Goran Kovačić” održati predavanje o društvu i nauci u Kanadi, uz prateću izložbu u holu “Kanadske žene u nauci” i infopult o mogućnostima studiranja u toj zemlji.

U Gradskoj biblioteci i čitaonici će u četvrtak u 20:00 sati biti priređeno i književno veče “Percepcija savremene kanadske književnosti”, na kojoj će, osim ambasadorke, govoriti književni kritičar i esejista Zoran Živković, uvodnu riječ će dati direktorica biblioteke Nevenka Mitrović, a moderator je Olgica Marinković.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com