Kultura

“DANI FRANKOFONIJE” U SUBOTU VEČE U DVORANI PARK

Kreativni centar Avenir, koji se 12 godina bavi promocijom francuskog jezika i kulture, u subotu (31.03.) u Dvorani Park organizuje Dane Frankofonije.

Pred hercegnovskom publikom izvešće predstavu Mali Princ, numeru „For me, formidable“, adaptacija poznate pjesme Šarla  Aznavura, koju izvodi učenik  Niko Đorđević, dok će svi učenici  Avenira  izvesti dvije numere, „C’est ma vie“ i „Je m’appelle Mercy“. Predstavu je adaptirala i režirala saradnica Avenira iz Francuske koreografkinja i rediteljka, Andrea Pereković, muzičku tačku je pripripremila prof. Mirela Šćasni, a jezičke dionice prof. Jelena Perišić.

Za najstarije učenike Avenira predviđen je slam, pjesma od 10 riječi bez smisla koju će oni izvesti uz prigodnu koreografiju, najavili su iz Avenira.

Početak muzičko-scenskog programa „Dani frakofonije“ je u 20 sati.

Hercegnovski kreativni centar „Avenir“ nedavno je učestvovao i na XV Festivalu školskih pozorišta na francuskom jeziku u Baru. Na festivalu je učestvovalo 14 pozorišnih grupa sa 180 članova iz regiona koje su na francuskom jeziku izvodile predstave frankofonih klasika ili prevoda naših autora.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com