Turizam

DANI BEOGRADA I U GRADSKOJ KAFANI – SJAJNA ATMOSFERA, SLASNI ZALOGAJI

 

Dani Beograda na Prazniku Mimoze nastavljeni su večeras u Gradskoj kafani koja je u potpunosti  odisala duhom beogradske  Skadarlije. Osim  članova Umetničkig centra Talija, glumaca Ljiljane Jakšić i Milana Milosavljevica koji su kazivali skadarlijske i anegdote iz  beogradskog boemskog života, orkestra koji je svirao popularne starogradske melodije uz koje su i mnogi zaplesali, u Gradskoj kafani je bilo oko 150 gostiju koji su uživali jednako u atmosferi i u ponuđenim slasnim zalogajima.

Kao hladno predijelo poslužena je carska proja i pršuta rolovana  fetom,suvim voćem i bademom, uz dodatak  sladoleda od kajmaka. Slijedili su  restovana pileća džigerica sa začinjenom palentom a za  glavno jelo Skadarlijska kobasica, dimljeni pileći batak, pa svinjski file punjen gaudom sa prelivom od šumskog voća, dodaci, salate i konačno dezert – čuvena suva pita sa medom, suvim šljivama, orasima i sladoledom…

I ove godine pokazuje se da je „povratak“ Dana Beograda na Praznik mimoze dobar potez, pa svi koji nisu večeras, do Gradske kafane mogu da navrate i sutra veče, u srijedu, kada će ovaj program biti završen.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com