DRUŠTVO

DANAS U HERCEG NOVOM

Brojni programi danas očekuju i mještane i goste u Herceg Novom. Dok je drugi dio dana i veče rezervisano za sportska, kulturna i zabavna dešavanja, u prvom dijelu poziv na protest za očuvanje bolnice Meljine stiže iz Opštinskog udruženja penzionera.

Opštinsko udruženje penzionera, uz podršku 13 mjesnih kao i Udruženja vojnih penzionera danas organizuje protestni skup u parku Boka kojim žele podržati zaposlene u bolnici Meljine i dati svoj doprinos očuvanju bolnice. Početak je u 10 sati.

37. Plivački maraton „Memorijal Mario Dido Marić“ biće održan danas od 18 sati na stazi Njivice – Škver, u dužini 2,5 km.

Na košarkaškom terenu na Karači večeras će biti održano takmičenje u šutiranju trojki „Trojka iz bloka“. Turnir se, pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, u Herceg Novom održava treći put, a organizuje se u cilju prikupljnje sredstava za najugroženije porodice, ovog puta za one u našem gradu. Početak je u 19 sati a malo prije toga takmičari, od tri do 103 godine, mogu obaviti prijavu.

Popularna sportska i zabavna manifestacija City games biće održana večeras na bazenu na Škveru. Početak je u 19:30 sati. Jedna novska ekipa je već izborila plasman u finale Crne Gore koje će biti održano 31. jula u Podgorici, a to su “Triatlonci” koji su se takmičili u Kotoru.

16. Međunarodni sajam knjiga „Trg od knjige“ biće završen večeras kada će biti promovisana knjiga „Otisak & znak“, autor je Mile Grozdić, uslijediće uručivanje plaketa, a potom i koncert klape Incanto. Početak programa je u 21 sat na Belavisti.

Ljetnja fešta večeras će biti održana u Bijeloj. Pred Domom kulture nastupiće klapa “Stari kapetan” i Kulturno umjetničko društvo “Sloga”, a za posluženje posjetilaca pobrinule su se članice NVU “Ruža vjetrova”. Na fešti, koja počinje u 21 sat, biće izloženi i autentični domaći proizvodi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com