Uncategorized

DANAS POČINJE “SUMMER SAXPERIENCE” U HERCEG NOVOM

Četvrta međunarodna ljetnja škola i festival saksofona Summer SAXperience počinje danas i trajaće do 15. avgusta u Herceg Novom, a organizator je Međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience.

Cilj ljetnje škole je da mladim i talentovanim saksofonistima pruži jedinstvenu priliku da, u ljetnjoj afmosferi, uz zabavu i druženje, na atraktivan i jedinstven način, uče od najeminentnijih saksofonista, koji dolaze iz različitih delova Evrope i svijeta. Škola je otvorena za učenike osnovne i srednje muzičke škole, studente osnovnih, master studija, diplomirane saksofoniste kao i hobiste.

Profesori ljetnje škole su najistaknutiji svjetski saksofonisti.

-Predavači na ovogodišnjoj školi saksofona su Eva Barthas (Francuska), Gabor Bunford (Srbija), Uki Ovaskainen (Finska) i Milan Savić (Srbija), ističu organizatori.

Summer Saxperience omogućava polaznicima da naučeno znanje prikažu na nastupu na završnom koncertu na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole Herceg Novi. Biće organizovan i Međunarodni festival saksofona Summer SAXperience, na kome nastupaju profesori škole sa gostima.

Program festivala:

Subota, 10. avgust, 21 sat, Trg Mića Pavlovića

ITALIAN STYLE

Milanski kvartet saksofona (ITA)

Ponedeljak, 12. avgust, 21 sat, Trg Miće Pavlovića

MR AND MISS SAXOPHONE

Eva Bartas (FRA)

Milan Savić (SRB)

Uki Ovaskainen (FIN)

Utorak, 13. avgust, 21 sat, Trg Miće Pavlovića

YOUNG AND PROMISSING

Koncert polaznika Letnje škole saksofon

Sreda, 14. avgust, 21 sat, Trg Herceg Stjepana

LIGHT AND BLUE

Banda saksofonista

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com