Društvo

DANAS I SUTRA U GRADU

„KAROTRC 2019“

Start druge trke karića „KAROTRC 2019“, u organizaciji NVO Maškare, planiran je kod Gradske kafane u 12:00 sati, a finiš na Škveru, kod kafića Citadela, pred spomenikom osnivača grada -Tvrtka. Dužina staze je 700 metara, a takmičenje će se odvijati u kategorijama: jednosjed, dvosjed i trosjed. Prijavljeno je oko 65 ekipa.

Probna vožnja je obavezna i početak je planiran u 11 sati. Po završetku će kod spomenika Tvrtku za takmičare i goste biti priređena zabava i pripremljena bokeška pašta šuta.

„MAGIČNI ZRENJANIN“

Prezentacija “Magični Zrenjanin“ biće održana od 10 sati na Trgu Nikole Đurkovića.

Publici će se predstaviti Internacionalno magično pozorište „Magnus“ i mađioničar i iluzionista Hari Magnus, kao i dio Folklornog ansambla „Pionir“ u tradicionalnim banatskim nošnjama.

MASKENBAL

Večeras od 21 sat u hotelu „Park“ u Bijeloj biće održan još jedan maskenbal u okviru Praznika mimoze. Specijalni gost je Indira Forca. Ulaznica je 10 eura.

U NOVSKIM GALERIJAMA

U Galeriji “Josip Bepo Benković”  do 6. aprila pogledajte dio umjetničkih djela iz bogate zbirke  Instituta “Dr Simo Milošević”, a povod je sedamdeset godina od osnivanja ove znamenite medicinske ustanove. U postavci su, između ostalih, radovi istaknutih jugoslovenskih stvaralaca poput Jovana Bijelića, Milana Konjovića, Mata Đuranovića, Bata Pravilovića, Luke Berberovića, Anđelka Arnautovića, Srđana Vukčevića, Voja Tatara, Nikole Vujoševića.

U Spa Galeriji Instituta u Igalu do 1. aprila možete pogledati izložbu “Institut kroz fotografiju”. Na fotografijama se između ostalog čita kako je počinjao rad u Institutu, kako je idejni tvorac Instituta dr Živojinović organizovao  terapijske tretmane ali i kakvi su oni danas.

U galeriji “Sju Rajder” do 5. aprila možete pogledati izložbu „Sjećanja“  u čijoj su postavci akvareli  i pasteli Vojislava Perovića, svojevremeno  učenika čuvene hercegnovske Umjetničke škole.

LAZURE NOVSKA SKY MINI TRAIL LIGA

Za 4. kolo “LAZURE novske sky MINI trail lige” planirana je trka Topla – Ilinica / Mokrine – Topla sky MINI race. Trka će biti održana sutra (17. marta) sa početkom u 10:00 časova, a prijava je moguća do 9:30 na Toploj, kod nekadašnjeg Kineskog restorana, kada se kreće ka startu, koji je na starom mostu. Staza je dugačka 9,2 km / 430 m D+ (metara ukupnog uspona). Organizatori su NVO “Orjen Outdoor”, AK “Niskogorci”, uz podršku LAZURE Marina & Hotel.

VINSKO VEČE

U okviru 50. Praznika mimoze, sutra veče (nedelja) biće priređeno Veče sa vinarijom Kovačević u hotelu Lazure hotel & marina u Meljinama. Početak je u 20 sati.

AUDICIJA ZA STATISTE

Zainteresovani koji žele da učestvuju u snimanju novog filma Dušana Kasalice, stariji od  20 godina, treba da dođu sutra od 12 do 16 sati ispred Dvorane “Park”. Film će biti sniman sredinom aprila a dan snimanja biće plaćen 25 eura.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com