Sport

DANAS 9. KOLO LAZURE NOVSKE SKY MINI TRAIL LIGE

Danas će biti održano 9. kolo Lazure novske sky mini trail lige u organizaciji Orjen Outdoor, AK Niskogorci, a uz podršku LAZURE Marina & Hotel, Agencije za zaštitu i razvoj ORJENA i prijatelja trke Suplement Store Montenegro.

Za 9. kolo je planirana trka Kruševice MINI trail, start je u 10:00 časova, a okupljanje je planirano sat prije kod crkve Sv. Nikole na Kruševicama gdje će svi prijavljeni moći da preuzmu startni broj.

Kao i sve trke do sada, i ova je prilagođena svima koji žele da se oprobaju u ovoj vrsti trčanja. Dužina staze je 6,5 km 500 m D+ (ukupnog uspona). Markacije će biti u vidu trakica i činiti sigurnom sve trkače da se nalaze na pravoj stazi.

Trka se boduje za LAZURE novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja: svaka trka nosi broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 10 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com